Danas oblačno sa kišom

U Srbiji će danas biti pomenljivo oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Ponegde se očekuju i kratkotrajne vremenske nepogode praćene jakim pljuskom, vetrom i gradom. Duvaće slab do umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura od 12 do 17, najviša dnevna od 20 do 25.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab do umeren, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura oko 15, najviša dnevna oko 22.

U Srbiji će do subote biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje velika količina padavina, a ponegde vremenske nepogode s jakim pljuskom, gradom i vetrom. Temperatura oko i malo ispod proseka. U Beogradu će do subote biti promenljivo oblačno, povremeno s kišom, pljuskovima i

grmljavinom. Moguća je pojava vremenskih nepogoda s jakim pljuskom, gradom i vetrom. Obilnije padavine se očekuju sredinom nedelje. Temperatura oko i malo ispod proseka.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 16. jun 2014.

Biometeorološka situacija uticaće nepovoljno na bolesnike sa srčanim i respiratornim tegobama. Moguće meteoropatske reakcije su promenljivo raspoloženje i bolovi u mišićima.