Danas Srbiju čeka olujno vreme i velike količine padavina

U našoj zemlji će danas biti nepogoda s velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom, upozorio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Danas pre podne će u Srbiji vreme biti pretežno sunčano, a popodne i uveče promenljivo oblačno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuje nepogoda s velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom.

Vetar će danas u Srbiji biti slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće od 14 do 18, a najviša od 25 do 30 stepeni. U Beogradu će sutra biti pre podne vreme biti pretežno sunčano, a popodne i uveče promenljivo oblačno s pljuskovima i grmljavinom.
Vetar će biti slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće oko 18, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U subotu će vreme u Srbiji biti pretežno sunčano i malo toplije, ali se popodne i uveče, uglavnom na istoku, očekuju pljuskovi i grmljavina. U nedelju i ponedeljak vreme će biti sunčano i veoma toplo s najvišom temperaturom od 30 do 35 stepeni. U ponedeljak uveče na severozapadu Srbije, a u utorak i u većini drugih krajeva, očekuje se osveženje s pljuskovima i grmljavom. Do pred kraj iduće nedelje vreme će biti promenljivo oblačno s lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina, popodne i uveče.

Biometerološka prognoza za petak, 18. jul:

Meteorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika. Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolja i smanjenje koncentracije. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa, neophodne su mere zaštite od sunca.