Danas sunčano i malo toplije

U Srbiji će izjutra biti mestimično magla i niska oblačnost koja će se ponegde po kotlinama i u nižim predelima zadržati pre podne, dok će u toku dana biti pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Negotinskoj Krajini biće umereno oblačno. Duvaće slab, istočni i jugoistočni vetar, krajem dana i noću u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od minus jedan do šest, a najviša od 10 do 16 stepeni Celzijusa.

U Beogradu će ujutro biti magla i niska oblačnost koja će se u nižim delovima grada zadržati duže tokom prepodneva a u toku dana biće pretežno sunčano i malo toplije. Duvaće slab, istočni i jugoistočni vetar, tokom noći u pojačanju. Najniža temperatura oko
pet stepeni Celzijusa, u okolini oko tri stepena, a najviša oko 14.

U Srbiji će naredne sedmice biti toplije, u košavskom području veći deo nedelje biće vetrovito, na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Do srede biće pretežno sunčano, od četvrtka umereno oblačno i uglavnom suvo, na jugozapadu ponegde kratkotrajna kiša. U
Negotinskoj Krajini tmurno. U Beogradu će naredne sedmice biti toplije veći deo nedelje će duvati košava. Do srede će biti pretežno sunčano, a od četvrtka umereno oblačno i uglavnom suvo.

Biometeorološka prognoza za Srbiju za nedelju, 2. novembra 2014:

Očekuje se relativno povoljan uticaj biometeorološke situacije na hronične bolesnike. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i promenljivo raspoloženje.