Danas svežije, sa pljuskovima i grmljavinom, temperatura do 29 stepeni

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i svežije, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom i temperaturom do 29 stepeni, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Ponegde će biti nepogoda s obilnijim padavinama, gradom i jakim vetrom. Duvaće slab i umeren vetar, promenljivog pravca. Najniža temperatura biće od 16 do 21, a najviša od 24 do 29 stepeni.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i svežije, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Najniža temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Meteorolozi upozoravaju da će u utorak i sredu (22. i 23. jula) ponegde biti nepogoda s obilnijim padavinama, gradom i jakim vetrom.

U Srbiji će prva dva dana narednog perioda biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde nepogoda s
velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom. Temperatura malo ispod ili oko prosečnih vrednosti. Od petka pretežno sunčano i malo toplije s lokalnom pojavom popodnevnih pljuskova i grmljavina.

U Beogradu se očekuje slično vreme.

Biometeorološka prognoza za utorak, 21. jul:

Očekivana biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na većinu hroničnih bolesnika, a naročito na astmatičare i osobe s psihičkim tegobama. Od meteoropatskih reakcija moguće su glavobolja i razdražljivost.