Danica Drašković: Vojo, Vuk i ja smo tu da ti pomognemo!

Šešelj je bolestan čovek i žao mi je zbog toga. Vuk i ja smo tu ako nekako možemo da mu pomognemo, rekla je Draškovićeva

Iako su godinama u svađi, kumovi Vuk Drašković i Vojislav Šešelj mogli bi uskoro da se pomire, a glavni „krivac” za to bila bi supruga lidera SPO Danica Drašković.

Naime, ona je lideru radikala, koji se nedavno vratio iz Haga, ponudila svaku vrstu pomoći.

– Šešelj je bolestan čovek i žao mi je zbog toga. Vuk i ja smo tu ako nekako možemo da mu pomognemo –  rekla je Draškovićeva za Kurir.

Inače, ovo nije prvi put da porodica Drašković na indirektan način pokušava da zakopa ratne sekire sa Šešeljem. Poslednji put je Danica to učinila pre tri godine, kada je istakla kako želi da lider radikala bude pušten iz Haga, te da bi joj bilo drago i da se obnovi kumstvo i prijateljstvo između dve porodice.

– Zašto da ne? Bilo bi potpuno ljudski i normalno da se ponovo okupimo svi i makar popijemo kafu. Rado bih to učinila –  poručila je tada Dana Drašković.

Podsećanja radi, Vuk Drašković i Šešelj su 1989. zajedno osnovali stranku pod nazivom Srpska narodna obnova. Međutim, vrlo brzo su se politički sukobili i stranka se podelila. Ni tokom devedesetih nisu bili složni, a Šešelj je netrpeljivost prema kumu najdetaljnije prikazao u knjizi iz 2000. godine „Narkomanija Vuka manitoga”.

– Kad se našmrče kokaina, on deluje kao hrabar čovek, a čim prođe dejstvo, postaje kukavica. Ljudi koji su ga posećivali u zatvoru svedoče o njegovim narkomanskim krizama – pisao je Šešelj. Ni Vuk mu nije ostajao dužan, pa je tako nekoliko puta pokušao da ga isprovocira tvrdnjom da je on Hrvat.