Demokrate pred bankrotom: Račun ponovo blokiran, preti im oduzimanje prostorija?

Nepunih nedelju dana otkako je preuzeo kormilo stranke, lider demokrata Bojan Pajtić suočio se sa velikim finansijskim teškoćama u DS - novom blokadom računa, nedostatkom para za isplatu zarada zaposlenima, ali i s mogućnošću da ostanu bez vile u Krunskoj.

Kako pišu Novosti, račun demokrata u blokadi je od prošlog četvrtka, zbog neizmirenih obaveza oko komunalnih taksi, još duguju 39 miliona dinara na ime kredita koji su uzeli za finansiranje kampanje 2012, a plate kasne više od dva meseca.

Prema rečima Ljiljane Kuzmanović, sekretara DS, oni čekaju i konačnu „presudu” Agencije za restituciju da li će zgrada koju koriste za sedište stranke biti vraćena naslednicima starih vlasnika:

– Ukoliko dobiju zgradu, pokušaćemo s njima da se dogovorimo oko iznosa kirije, koju sada plaćamo Poslovnom prostoru Vračar oko 150.000 dinara mesečno. O preseljenju na neku novu lokaciju nema govora, jer nedostaje novac. A ukoliko budemo morali da se iselimo iz Krunske, preselićemo se na lokacije koje već koristi DS – u Nušićevoj 6 i Terazijama 3 – kaže za „Novosti” Kuzmanović.

Direktor Agencije za restituciju Strahinja Sekulić kaže nam da se uskoro očekuje okončanje postupka i rešenje po zahtevu da se naslednicima vrati zdanje u Krunskoj.

– Čekamo izjašnjenje Opštine Vračar vezano za građevinske radove koji su rađeni na toj zgradi i spise od suda vezane za ostavinsku raspravu – kaže Sekulić.