Demokrate upozoravaju na prisustvo dugih cevi u skupštini, naprednjaci ih optužuju za širenje straha

Momir Stojanović (SNS) odbacio tvrdnje Zorana Živkovića (NS) o prisustvu ljudi s dugim cevima u parlamentu i dodao da Živković želi da izazove strah u skupštini.

– Nikako ne možemo da prihvatimo da se u parlament priziva strah. Pozivam vas da u parlamentu snimite takve ljude ako ih pronađete – poručio je Stojanović novinarima u skupštini.

Živković je prethodno rekao da su u jeku rasprave o Zakonu o radu, koji je, kako je ocenio, najavljen kao „uskršnji poklon radnicima”, sindikati protestuju ispred parlamenta, a u samoj zgradi je, prema njegovoj proceni, 30 do 50 policajaca u majicama i farmerkama s torbicama u kojima drže oružje.

– Pitao sam predsednicu parlamenta ko je poslao to obezbeđenje, da li je rad parlamenta ugrožen ili je ovo strah od posledica usvajanja zakona – rekao je Živković predstavnicima medija.

On je dodao da nema ništa protiv toga što se ispred parlamenta održava protest, naglasio da je legitiman i prijavljen, ali i da nema potrebe da se u parlamentu stvara atmosfera straha.

– Nema potrebe da ovde imamo kratke i duge cevi, kojima nije mesto u parlamentu – rekao je Živković.

Stojanović je, reagujući na optužbe Živkovića, naveo da izjavu predsednika Nove stranke vidi kao način da se izazove strah u trenutku dok se u skupštini vodi rasprava o izmenama Zakona o radu i istovremeno traju protesti ispred zgrade.

– Čime je motivisan Živković da daje takvu izjavu? Možda zato što je svestan da i on snosi odgovornost za pljačkaške privatizacije zbog kojih su radnici dovedeni u ovu poziciju? – upitao je Stojanović i ponovio da su izmene zakona u najboljem interesu radnika.