Disertacija Siniše Malog odbijena na Ekonomskom fakultetu, pa doktorat odbranio na FON

Nakon teksta na sajtu Peščanik, u kojem se navodi da je deo doktorata gradonačelnika Siniše Malog zapravo plagijat, dekan Fakulteta organizacionih nauka (FON) Milan Martić naložio je mentoru gradonačelnika da ispita rad.

Martić je naložio profesoru Ondreju Jaškovu, mentoru Siniše Malog, da ispita ima li delova u njegovoj doktorskoj disertaciji koji su plagirani, prenosi Danas.

Na sajtu Peščanika juče je objavljen tekst „Velike tajne Malog majstora – Ili kako je Siniša Mali ukrao doktorat”, u kojem se navodi da je 33 odsto ili više teksta doktorskog rada  gradonačelnika Beograda, odbranjenog na FON-u, plagirano.

Dekan FON je rekao da je doktorska disertacija Malog odbijena na Ekonomskom fakultetu, nakon čega je on prijavio rad na FON-u. On je naveo da se 50 odsto tog doktorata razlikuje od onoga prijavljenog na Ekonomskom fakultetu, odnosno da je dodat deo koji se tiče organizacije, prenosi Danas.

 

– Naložio sam Ondreju Jaškovu, koji je bio mentor Siniši Malom, da ispita da li ima delova u njegovoj doktorskoj disertaciji koju su plagirani. On je rekao da je rad dobar i da je na osnovu tog doktorata objavljen rad u međunarodnom časopisu – naveo je Martić.

Mali je 2013. godine odbranio doktorsku tezu pod nazivom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije” na FON-u, a članovi komisije bili su vanredni profesor FON-a Slađana Barjaktarević Rakočević i redovni profesor Ekonomskog fakulteta Dragan Đuričin.