Dobro došli! Stigle PRVE BEBE U 2017. godini

beba
Pixabay.com

Prve minute 2017. u Beogradu obeležili su dečaci.

 

U Ginekološko-akušerskoj klinici u Višegradskoj tačno u ponoć rodio se Miloš i to je prva beba u 2017. godini. Odmah posle njega rodio se i Lazar. Ubrzo im se pridružila još jedna devojčica.

Prvorođena beba u porodilištu u Kosovskoj Mitrovici je dečak, a gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić uručio je štedne knjižice za bebe rođene u novogodišnjoj noći. 

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović čestitala je svim porodicama beba koje su rođene u novogodišnjoj noći.

– Čestitam svima koji su u novogodišnjoj noći obogatili svoju porodicu novim članom, a bebama želim srećan dolazak na svet. Svaka nova beba je posebna radost i nadam se i verujem da će nam 2017. godina doneti još mnogo radosti – poručila je Đukić Dejanović.

Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za demografiju i populacionu politiku radiće u 2017. godini na redefinisanju Strategije za podsticanje rađanja iz 2008. godine i primeni novih mera za podsticanje rađanja, ali i drugih mera koja se odnose na različite segmente populacione politike, navedeno je u saopštenju ministarke Slavice Đukić Dejanović.