DOBRO DOŠLI U SRBIJU: Kriška hleba 5 dinara, trešnja 4 dinara, kilo drva 12 dinara (FOTO)

hleb
instagram @seselj_vojislav

Društvenim mrežama širom Srbije neverovatnom brzinom počela je da se deli fotografija na kojoj se vidi kako se hleb prodaje na kriške u jednoj pekari.

Neki od zgranutih komentara bili su i “Dokle smo stigli”, “Kako smo ovo dopustili”, “Nemamo ni za ceo hleb”, i tome slično.

Cena jedne kriške, kako se vidi na fotografiji je pet dinara.

Međutim, kako se kasnije ispostavilo, ipak je u pitanju jedan restoran koji između ostalog nudi i kuvanu hranu, pa se hleb prodaje na ovaj način.

Ipak, ovo nije prvi put da se ovakve fotografije šeruju na društvenim mrežama. Tako se prošle godine dosta pričalo o trešnjama koje su se prodavale na komad, odnosno za četiri dinara.

Slično tome, poslednjih godina u Kraljevu, zbog veoma slabe platežne moći stanovništva, drva i ugalj se sve više prodaju u džakovima, pa tako kilogram cepanica košta 12 dinara, a najjeftinijeg uglja 15 dinara. 

Prošle godine odjeknula je Srbijom i vest da se u Valjevu čak i bombone prodaju na komad.

Kako objašnjava Nemanja Todorović, jedan od vlasnika prodavnice zdrave hrane u centru, takve scene su postale svakodnevne u njegovoj radnji.

 

Jednog dana je gospodin ušao u radnju i pitao koliko košta jedna bombona. Rekao sam mu da je njena cena pet dinara, sugrađanin je tražio samo jednu, a onda sam mu poklonio još dve bombone i dugo sam posle toga bio bez teksta– priča vlasnik prodavnice zdrave hrane.