DRUGI DAN POSETE PREDSEDNIKA: Albanci ZATVARAJU PUTEVE Aleksandru Vučiću, EVO KO JE ORGANIZATOR BLOKADA

Vučić je drugi dan posete Kosovu započeo obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

BETA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kosovskoj Mitrovici da je obavešten da su Albanci na još jednom mestu blokirali put kojim je trebalo da ide u selo Banje.

To govori da oni boluju od istih bolesti od kojih smo i mi bolovali. Nadam se da ćemo mi biti u stanju sebe izlečimo i mnogo pametnijim sredstvima, rečima, razgovorom, snažnom ekonomijom, pameću, orudjem – rekao je Vučić.

Veterani OVK blokirali su rano jutros kamionima, mehanizacijom i drugom opremom put ka multietničkom selu Banje kod Drenice, gde bi Vučić trebalo da stigne oko 10 časova.

Nikada nisam bio fasciniran nečijom mržnjom, ali ako je neko ohol i bahat, i pokazivanjem simbola koji bi mogli da nas uvrede grdno su se prevarili. Još sam snažniji i opredeljen i za očuvanje mira ali i za očuvanje srpskih institucija i srpskog naroda na KiM. Boriću se još snažnije – rekao je Vučić.

ORGANIZATOR BLOKADA – VESELJI?

Putevi ka mestu Banje koje bi danas trebalo da poseteti predsednik Srbije Aleksandar Vučić blokirani su na pet mesta, a iza tih protesta stoji predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji, javio je RTS.

Putevi ka mestu Banje blokirani su balvanima, kamionima i drugim gradjevinskim mašinama.

Prema nezvaničnim informacijama na koje se poziva RTS, organizatori blokada su predsednici opština u Drenici, kao i Veselji.

VUČIĆ OBIŠAO KBC

Vučić je drugi dan posete Kosovu započeo obilaskom Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici gde su ga dočekali zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Vučić je zdravstvenim radnicima zahvalio što su ostali i u teškimm uslovima lečili pacijente i obećao da će biti uloženo oko 10 miliona evra za nabavku opreme. Direktor KBC-a u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović zahvalio je Vučiću na podršci i razumevanju koju im daje država Srbija, kao i na dobijenim donacijama.loading...