Drugi snimak napada na Andreja Vučića je oduzet Žandarmeriji!

Snimak fizičkog napada te druge grupe žandarma pojavio se u pojedinim medijima, a snimak fizičkog i verbalnog napada Andreja Vučića, na kojem se to 'i vidi u čuje', i koji je napravila sama Žandarmerija, navodno je 'izvađen iz kamere i odnet'.

Snimak na kojem se vidi da je premijerov brat Andreja Vučić, koji je bio u pratnji obezbeđenja od tri policajca u civilu, prvi fizički napao jednog od pripadnika niške Žandarmerije koji su bili u kordonu, uz verbalne pretnje da će „svi biti ukinuti”, oduzet je Žandarmeriji, rekli su za Danas nezvanični izvori bliski niškoj Žandarmeriji.

Izvor Danasa tvrdi da je premijerov brat želeo da prođe kroz policijski kordon, koji je obezbeđivao Paradu ponosa, a kada mu to nije bilo dozvoljeno, navodno je uhvatio jednog od pripadnika niške Žandarmerije za zaštitno odelo, zapretivši da će ih sve „ukinuti”. Prema njihovim rečima, jedan od pripadnika Vućićevog obezbeđenja navodno je u tim trenucima izvadio oružje, pa su pripadnici Žandarmerije tada počeli da ih fizički tuku. Premijerov brat i njegovo obezbeđenje počeli su da beže, ali ih je nešto dalje sačekala druga grupa žandarma, koja je nastavila intervenciju. Snimak fizičkog napada te druge grupe žandarma pojavio se u pojedinim medijima, a snimak fizičkog i verbalnog napada Andreja Vučića, na kojem se to „i vidi u čuje”, i koji je napravila sama Žandarmerija, navodno je „izvađen iz kamere i odnet”.

Prema izvorima Danasa, pripadnici Žandarmerije sve ovo su navodno rekli i premijeru Vučiću, kod koga su bili na razgovoru posle incidenta. Premijer je navodno u početku reagovao „krajnje burno”, ali se nakon njihove informacije o toku događaja smirio i ponudio ih kafom.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Srefanović i direktor policije Milorad Veljović izjavili su juče da su zaprepašćeni snimkom koji je emitovan u medijima, a na kojem se vidi prebijanje Andreja Vučića i dvojice pripadnika Vojske Srbije. Oni su istakli da će se preduzeti svi potrebni koraci, kako se ovakvi brutalni napadi, više nikada ne bi dogodili u policiji.

Premijer Vučić je prethodno potvrdio da je došlo do incidenta i da su njegov brat i dva pripadnika obezbeđenja teško povređeni, ali nije želeo da govori konkretno o kakvim povredama je reč.