DSS proziva: Da li Vlada ima hrabrosti da sledi srpske interese ili samo sluša Nemačku?

Vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije upitala je danas Vladu Srbije da li ima hrabrosti da počne da sledi srpske interese, a ne samo da ispunjava zahteve koje joj je isporučila Nemačka.

– Za samo nedelju dana Vlada je Srbima na Kosovu naložila da formiraju koaliciju Vučić-Tači/Haradinaj i uđu u kosovsku vladu, a NATO-mafijaškoj Republici Kosova dala je saglasnost da postane punopravna država članica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi.
Nema nikakve sumnje da će Srbija imati podršku da nastavi sa vođenjem za nju štetne politike pridruživanja EU – navodi se u saopštenju DSS.

Dodaje se da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio da od predsednika Evropske komisije Žoze Manuel Barozoa „očekuje jasnu podršku Srbiji na evropskom putu” i da to očekuje s pravom, jer on i Vlada lično čine sve da ispune zahteve koje je „Srbiji isporučila
EU, bolje reći Nemačka”.

– Srbiji je neophodno da dobije Vladu koja će da sledi interese Srbije i njenih građana, a ne tuđe – navodi se u saopštenju DSS.

Dodaje se da je Srbiji potrebna temeljna, duga i otvorena javna debata o tome da li je njen interes da nastavi putem evropskih integracija, u kojoj bi građanima mogle da budu predočene sve štetne posledice ulaska u EU, kako one koje se odnose ekonomiju Srbije, tako i na zaštitu državnih i nacionalnih interesa.

– Ima li Vlada dovoljno hrabrosti da takvu debatu omogući – upitao je DSS.