Dugo ih je i ‘držalo’: Odbornicima vraćen deo zarade namenjen za poplavljene

Skupština grada Beograda usvojila je odluku kojom se odbornicima od 1. januara 2015. godine vraća deo mesečne zarade kojeg su se odrekli zbog pomoći ugroženim područjima tokom majskih poplava.

Odlukom gradske skupštine odbornicima je vraćena naknada u mesečnom neto iznosu od 10.000 dinara, a koje su se odrekle na osnovu odluke od 28. maja ove godine.

Njihova primanja u bruto iznosu usmeravana su za pomoć i sanaciju šteta poplavljenim delovima grada i pomoch nastradalima u polavama.

Na početku sednice odbornici su doneli rešenja o razrešenju i imenovanju direktora i v.d. direktora preduzeća i ustanova čiji je osnivač grad, pa je tako za novog direktora Muzeja afričke umentosti imenovana Marija Aleksić, dok je za direktora Muzeja grada Beograda izabrana Tatjana Koraćinac.

Odbornici su doneli odluku i o formiranju gradskog štaba za vanredne situacije u izmenjenom sastavu – komandant štaba je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, zamenik komandanta Andrija Mladenović, dok je načelnik štaba, član gradskog veća Rade Milošević.loading...