‘Dunav’ na ručkove i poklone potrošio 48 miliona dinara

Nakon informacija o bahatom trošenju novca direktora iz „Laste” koji je u reprezentaciji potrošio čak 400.000 dinara, otvara se novo poglavlje o neskromnošću direktora „Dunav osiguranja”.

Rukovodstvo „Dunav osiguranja” je na osnovu Informacija o rezultatu poslovanju za prvih šest meseci ove godine potrošilo oko 48 miliona dinara na poklone i ručkove. To u evropskoj valuti iznosi 420.753 evra, a podatak da je firma bila na gubitku od 4,2 milijarde dinara nije zaustavilo direktora da troši novac, koji je na mesečnom nivou potrošio 70.125 evra. Za razliku od prošle godine gde je za reprezentaciju bilo potrošeno oko 20 miliona dinara, ove godine je u istom periodu budžet firme oštećen za duplo više novca, piše Blic.

Na osnovu ovih informacija moglo bi se zaključiti da direktori i nemaj veoma zavidne plate, pa zato za ručkove sa poslovnim partnerima koriste firmin novac. Međutim, plata generalnog direktora „Dunav osiguranja” Marka Ćulibrka iznosi neverovatnih 670 hiljada dinara, kako je prijavio u svojoj imovinskoj karti. On nije jedini zaposleni u „Dunavu” koji ima tako velika primanja, jer najviši funkcioneri i veće prima čak 800.000 dinara, a direktor za sitne nabavke može uživati u plati od 500.000 dinara. Plate nisu jedini izvori finansija zaposlenima u „Dunavu” jer po podacima iz Agencije za privredne registre 15 članova prima posebne naknade, gde je za ove namene utrošeno preko pet i po miliona dinara.

Sve ovo ne bi bilo pompezno da je „Dunav” gazdovao kako treba, ali se na propadanju povezanih firmi vidi da je ovo osiguranje izgubili i gubi velike svote novca. Tako je odlazak u stečaj „Univerzal banke” ova nekada renomirana firma izgubila depozit od 10,5 miliona evra.