Džambo, lopov iz Obrenovca: Nemam ženu, nemam dete – pare od pomoći spiskao sam na garderobu

Slobodan Nedeljković (26), poznatiji kao Džambo, priznao je na saslušanju da je glumeći žrtvu poplava u Obrenovcu od ljudi i firmi uzimao novac.

Nedeljković je juče saslušan pred tužiocem, a već danas trebalo bi da bude izveden pred istražnog sudiju, piše „Blic”.

– Priznajem da sam celu svoju priču o nestanku supruge i dvogodišnjeg sina izmislio. Bio sam očajan, živeo sam kao podstanar sa dva ujaka i babom. Ni sam ne znam kako sam došao na ideju da sve izmislim, ali sam hteo tako da dobijem stan od države. Nešto para koje sam dobio sam potrošio na kupovinu garderobe. Oni koji su me prepoznavali iz medija su mi davali novac na ruke – rekao je.

Nedeljković na saslušanju, koji u svoj policijskom dosijeu već ima krivična dela poput krađe i prevare.

Utvrđeno je da je na račun Nedeljkovića uplaćeno 30.000 dinara pomoći, a istražuje se koliko je ukupno novca dobio i ko je sve donirao pomoć.

Tek nakon istrage biće odlučeno za koje krivično delo će Nedeljković biti optužen.

– Sumnjamo da je osim prevara učestvovao i u provalama u poplavljene stanove i kuće u Obrenovcu i krao stvari. Vrlo je teško, međutim, za to prikupiti dokaze pa je verovatnije da će biti optužen za prevaru, a tačan iznos humanitarne pomoći biće naknadno utvrđen. Tužilac će razmotriti da li će podneti prijavu zbog širenja straha i panike jer je koristio izmišljenu priču i unosio nemir u društvu zloupotrebljavajući medije i lažno se predstavljajući.

Njemu je produžen pritvor, a svi detalji optužbi će biti izneti danas pred istražnog sudiju – kaže izvor „Blica” iz Palate pravde.