EKSPLOZIJA U BARU U NEMAČKOJ: U toku muzičkog festivala napadač ranio 12 ljudi, ima i mrtvih

nemačka
TWITTER

Jedna osoba je poginula, a 12 je ranjeno u eksploziji u baru u gradu Ansbahu na jugu Nemačke, javljaju svetski mediji.

Gradonačelnik tog grada kaže da je uzrok “eksplozivna naprava”, kao i da ne treba isključiti da je bilo vise eksplozija.

Policije je blokirala oblast oko bara u kojem se dogodila eksplozija, a navode da je u napadu poginuo samo napadač.

Incident se dogodio u centralnom delu grada, blizu oblasti u kojoj je u tom trenutku u toku bio muzički festival koji je trajao čitavog vikenda, piše “Gardijan”. Evakuisano je 2.500 ljudi, a festival je prekinut.

Identitet napadača trenutno nije poznat, kao ni sam uzrok napada. Lokalni mediji navode da niko od povređenih nije u ugroženom stanju, iako je troje teže povređeno.

Na društvenim mrežama se navodi da čoveku sa rancem na leđima nije dozvoljen ulaz na muzički festival nekoliko minuta pre eksplozije. Policija je potvrdila da je napadač na sebi imao ranac pre eksplozije.

Iz ministarstva unutrašnjih poslova ističu da deluje da je eksplozija bila namerna. Inače, iz policije su ranije javili da bi uzrok eksplozije moglo da bude curenje gasa.

Glavni gradski trg je pun vozila hitnih službi, a parlament se koristi kao centar za operacije, navodi BBC.

Na lice mesta poslate su i specijalne jedinice policije, a vatrogasci iz Nirnberga i okolnih gradova pozvani su da pomognu vlastima.

Bavarski ministar unutrašnjih poslova Joakim Herman je na putu ka licu mesta, navode iz njegove kancelarije.

Ovaj incident se dogodio nakon pucnjave u Minhenu tokom koje je deset ljudi ubijeno (među njima i napadač) i nakon napada u Rojtlingenu kada je muškarac mačetom napao prolaznike, ubivši jednu ženu.

Osim toga, pre nešto manje od nedelju dana još jedan tinejdžer ranio je oko 20 osoba kada ih je sekirom napao u vozu.

Ansbah je grad koji se nalazi na oko 40 km od Nirnberga i oko 150 kilometara od Minhena.loading...