FOTO: Novosađanin se olakšao pred svima u centru grada

Nepoznati muškarac obavio je veliku nuždu u parkiću u bloku zgrada na Limanu III u sredu u sred dana, oko 12:30h, iako je okolo bilo i dece i ljudi.

– Trajalo je nekoliko minuta, dovoljno da uzmem fotoaparat, čak i posle premišljanja. On je bio u parkiću izmedju zgrada na uglu cara Lazara i Šekspirove. Bile su tu i dve žene sa decom na nekih desetak metara od njega, nisu ga odmah primetile, a kad su videle samo su se razišle. Njemu očigledno ništa nije smetalo, valjda čoveka nužda priterala, pa nije birao ni vreme ni mesto – ispričala je za Novosađanka koja je fotografisala ovog čoveka.

FOTO: 021

Za kažnjavanje osoba koje vrše nuždu na ulici nadležna je i komunalna i redovna policija. Ukoliko komunalci zateknu nekoga da vrši nuždu na ulici mogu mu izreći mandatnu kaznu od 5.000 dinara, dok policija može na osnovu člana 12. Zakona o javnom redu i miru da podnese prekršajnu prijavu za šta je zaprećena kazna do 20.000 dinara ili kazna zatvora do 30 dana.

Komunalna policija je proteklih godina kaznila više desetina, uglavnom mlađih osoba koje su urinirale u kasnim večernjim satima u centru grada ili okolini Petrovaradinske tvrđave tokom održavanja Egzita, piše “021”.