Fakultetsku diplomu je spalio na glavnom gradskom trgu u limenoj kofi sa crvenom mašnom, svečano obučen kao što, kako je naveo, nije bio ni kada je diplomirao.

Policajac Zvonko Lazarević iz Policijske stanice u Trsteniku spalio je danas u centru Kruševca diplomu Fakulteta odbrane – smer bezbednosti, nezadovoljan jer mu diploma, kako je naveo, godinama u Policijskoj upravi Kruševac nije priznata.

14030557
tool to take screen snapshot

– Više puta sam pisao svim instancama, odnosno svima po subordinaciji da mi se prizna diploma Fakulteta. Nisam dobio nikakav odgovor zašto to nisu učinili, a priznali su razne fakultetske diplome, koje su stečene po raznim selima – kazao je Lazarević novinarima pre nego što je spalio diplomu.

Fakultetsku diplomu je spalio na glavnom gradskom trgu u limenoj kofi sa crvenom mašnom, svečano obučen kao što, kako je naveo, nije bio ni kada je diplomirao, i uz komentar da se “u ovoj zemlji džaba školujete i završavate fakultete, ako nemate vezu rodbinsku, političku ili bilo kakvu da napredujete i da se zaposlite”.

U Policijskoj upravi u Kruševcu agenciji Beta je rečeno da se Lazarević doškolovavao iz radnog odnosa i da će njegov zahtev biti razmotren u narednom periodu.

Lazarević je naveo da u policiji radi od 1987. godine, 2005. godine je završsio Fakultet odbrane, a do tada je imao završenu Višu pedagošku školu.

On je kazao da je više puta konkurisao za načelnika saobraćajne policije, ali da mu nikada nije odgovoreno zašto ne ispunjava uslov.

Lazarević smatra da je šikaniran jer mu nadležni ne daju da napreduje i naveo da je odvojen od porodice i da deset godina putuje iz Kruševca u Trstenik.

On je kazao da je tada u Policijsku stanicu u Trsteniku premešten po kazni jer je pojedinima smetalo što je, kako je rekao, savesno obavljao posao.

Lazarević danas radi kao policijski narednik i rukovodilac jednog sektora bezbednosti u toj stanici, a objasnio je da je za to mesto dovoljna viša školska sprema.

Lazarevića je danas podržao Predrag Vučetić, koji radi u Policijskoj stanici u Trsteniku u službi za unapređenje organizacije i funkcionisanja.

Vučetić je najavio da će sutra na radnom mestu održati jednostani protest jer smatra da je od 2006. godine, kada je završio Policijsku akademiju, šikaniran na poslu i da je vreme da “podigne glas”.