GOSPODAR PAKLA VLADA EVROPOM: Tropski talas koji je zahvatio i Srbiju DOBIO ZLOSLUTNO IME!

evropa
dnevno.rs/kolaž

Pakleni tropski talas koji već nedeljama stvara velike probleme širom južne i jugoistočne Evrope je dobio naziv.

 

U hrišćanstvu se imenom Lucifer zvao jedan od vodećih anđela, koji je postao “gospodar pakla”, jer je tamo bio bačen zbog svoje pobune protiv Boga.

Pakleni tropski talas koji već nedeljama stvara velike probleme širom južne i jugoistočne Evrope je dobio naziv “Lucifer”, piše britanski Miror.

Dodaje se i da su države poput Španije, Italije i Hrvatske pod temperaturama koje prelaze 40 stepeni, kao i da nadležni upozoravaju stanovništvo na opasnost.

Italijani su toplotnom talasu dali ime “Lucifer”, a pod njegovim uticajem je još 11 država u kojima su na snazi opasne vremenske prilike. Među njima su Srbija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Poljska… – piše Miror. 

Navodi se i da su upozorenja na velike vrućine izdata u 26 velikih evropskih gradova, pošto se očekuje da još jedan toplotni talas udari Evropu, pošto se bude izmestio iz Afrike preko Sredozemnog mora. 

Crveni meteoalarm je na snazi i u Firenci, Rimu, Veneciji i Veroni, a na najvećem udaru su turisti, koji veći deo dana, pod suncem, provode na otvorenom. 

Miror piše i da su u delovima Španije izmerene temperature od 43 stepena, kao i da je turistima savetovano da ostanu u hladovini i da se ne izlažu suncu.