Nakon izjave šefa odborničke grupe SPS-NS-JS Radovana Mitića o austrijskom ministru Sebastijanu Kurcu, izjasnili su se i drugi predsednici i predstavnici političkih stranka na teritoriji opštine Svrljig.

 

Bivši predsednik svrljiških socijalista i bivši predsednik Skupštine, poznat i po lokalnoj aferi „Pečat“ Radovan Mitić, preneo je svoja iskustva o poseti Rajkovoj pećini kod Majdanpeka i donacije Austrijanaca.

U više navrata spomenuo je Sebastijana Kurca, što je u sali izazvalo gromoglasne osmehe, a u javnosti su ga mnogi ”uzeli na zub”.

Novinari portala svrljig.info, pozbavili su se ovim ”slučajem” i pokušali da saznaju šta o nastupu Radovana Mitića misle njegove kolege.

Goran Jeremijić (SNS) zam.predsednika SO Svrljig i predsednik OO SNS Svrljig

Ne odobravam ovakva istupanja i smatram ih neozbiljnim i nekorektnim. Bez obzira što je izrečeno u šaljivom tonu.

Milija Miletić (USS) predsednik stranke i narodni poslanik

To je uvredljivo. Mi smo kao opština konkurisali kod evropskih fondova za dobijanje značajnih sredstava za razvoj grada, ali posle ovakve izjave možemo izgubiti mnogo. Svrljig je aplicirao na nekoliko EU konkursa, od kojih se 4 realizuju u saradnji sa Austrijom – koja nam je prijateljski naklonjena zemlja. Možda je nekome za šalu, ali u ovom trenutku Svrljig gubi, gube građani, rekao je Miletić za Svrljiške novine.

Jelena Trifunović (USS) predsednica opštine Svrljig

Osuđujem poigravanje nad nečijim ličnim imenom na sarkastičan način, a posebno što se radi o ministru Austrije – zemlje kod koje imamo aplicirane projekte za saradnju. Ružno je što se gostoprimljivost i gostoljubivost ljudi u Svrljigu zloupotrebljava na ovakav način.

Milan Videnović (DS) odbornik DS u lokalnom parlamentu

Bez komentara.

Jovica Filipović (SNP) predsednik opštinskog odbora u Svrljigu

Potrebno je malo više ozbiljnosti u radu kako bismo popravili trenutnu situaciju u Svrljigu.

Goran Marinković (JS) predsednik OO JS Svrljig i odbornik

Šta ima tu loše što je čovek rekao, možda je stvarno imao neku dojavu da će ministar Sebastijan Kurc da poseti opštinu Svrljig. Ja nisam bio obavešten o tome da će gospodin Sebastijan da poseti opštinu Svrljig, to je očigledno samo znao moj šef odborničke grupe i možda je zaista imao takvu informaciju, a i nije loše ako nas ministar Sebastijan Kurc poseti jer se čovek zalaže za našu zemlju.

Igor Davidović (USS) predsednik OO USS Svrljig

Mišljenja sam da ovo izlaganje može negativno uticati na projekte koje opština Svrljig zajednički priprema sa Austrijom, ali iskreno se nadam da ćemo novonastalu situaciju o ovoj izjavi svi zajedno prevazići i u narednom periodu trudićemo se da cilj svih nas bude da dovedemo što veći broj inostranih ministara i predstavnika drugih vlada radi ostvarivanja zajedničkog interesa, razvoja i unapređenja opštine Svrljig u svakom pogledu.loading...