Grubješić će biti savetnica Ljajića

Funkcionerka URS Suzana Grubješić i ekonomista Aleksandar Denda biće savetnici potpredsednika Vlade Srbije i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića.

Kako navodi list „Danas”, Grubješićeva će biti savetnica za evropske integracije, dok će Denda biti savetnik za afirmaciju i razvoj preduzetništva.

– Imajući u vidu da je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nadležno za pet od 35 poglavlja o kojima se pregovara sa Evropskom unijom, Grubješićeva kao potpredsednica Vlade Ivice Dačića, koja je bila zadužena za evropske integracije, mogla bi da da veoma značajan doprinos – navodi izvor našeg lista.

Grubješićeva je potpredsednica Ujedinjenih regiona Srbije. Bila je poslanica u Skupštini Srbije, potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije od 2012. do 2013. i kandidatkinja URS za gradonačelnicu Beograda na izborima održanim 16. marta ove godine.

Aleksandar Denda bio je podsekretar u saveznoj vladi Ante Markovića krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina, dok se poslednjih godina bavio finansijskim savetovanjem u okviru svoje konsultantske kuće. Povremeno objavljuje lične stavove u listu „Danas”.