GUJON POSLE ZABRANE ULASKA NA KOSOVO: Kao da doktor ne sme u bolnicu, ovo je zabrana HUMANITARNOG RADA!

Kosovska policija je juče na administrativnom punktu Merdare zadržala Gujona i dvojicu aktivista humanitarne organizacije "Srbi za Srbe", uz obrazloženje da nemaju dozvolu za posetu Kosovu.

Wikipedia

Direktor francuske humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo” Arno Gujon je ocenio da zabrana ulaska koje su mu izdale kosovske institucije nije zabrana rada njegove organizacije nego humanitarnog rada uopšte, koja dovodi u pitanje 14 godina njegovog humanitarnog rada.

NE DAJU MU DA PROĐE: Kosovska policija zadržala ARNOA GUJONA na granici, aktivisti poslati na VANREDNI PREGLED!

Gujon je gostujući na RTS-u naveo i da ima osam dana za žalbu na tu odluku, da će koristiti sva pravna sredstva, ali da ne zna šta da očekuje pošto je zabrana ulaska na Kosovo izdata bez obrazloženja i na neodredjeno vreme.

Nadam se da će medjunarodne organizacije da reaguju. Zabrana ulaska (njemu) je kao zabrana ulaska doktoru u bolnicu – rekao je Gujon.

On je kazao da je putovao u selo Prekovci gde je sa episkopom raško-prizrenskim i kosovsko-metohijskim Teodosijem trebalo da uruče donacije za poljoprivrednu proizvodnju vrednosti 50.000 evra.

Na prelazu sam priveden u prostorije, gde su me pretresali i saslušavali tri sata bez obrazloženja, a rečeno mi je da čekamo ‘specijalnu ekipu’ iz Prištine. (To su) bili pripadnici obaveštajne službe Kosova, koji su me ispitivali o člancima koje sam objavlijivao u (pariskom listu) Figaro i dokumentarcu u kojima sam govorio o kršenju ljudskih prava Srba i drugih manjina na Kosovu – naveo je Gujon.

On je rekao je i da mu je tada poručeno da će zbog toga što “prlja Kosovo, oni sada da prljaju njega – njegovu porodicu i ličnost na sve moguće načine”.

Gujon je naveo da je dobio zvaničnu podršku premijerke Srbije Ane Brnabić, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića, igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića i vladike Teodosija.