HAOS U DOMU ZDRAVLJA: Majka fizički napala medicinsku sestru zbog toga što je njen sin MORAO DA ČEK RED

Ordinacija
Pixabay.com

Medicinisku sestru u Domu zdravlja "Grocka", Biljanu Š. (43), pretukla je majka jednog mladića nezadovoljnog što mora da čeka red kod lekara!

 

Ovaj incident dogodio se u ponedeljak oko 18 sati, a kako kaže direktor Nebojša Blagojević, pacijent (22) je zahtevao da odmah bude primljen, iako mu je knjižica bila neoverena.

 
I bez obzira na to on je bio primljen. Međutim, njegova doktorka je na bolovanju, a u Domu zdravlja preostala su dva lekara, od kojih jedan radi prepodnevnu, a drugi popodnevnu smenu kako bi svi pacijenti bili raspoređeni – kaže Blagojević.

Pacijent je zamoljen da sačeka, međutim, kako dodaje Blagojević, on je posle određenog vremena izgubio strpljenje.

Kako su mi ispričali očevici, on se unervozio i obavio dva telefonska razgovora. Nakon toga u Dom zdravlja došla je žena, za koju se ispostavilo da je njegova majka, i odmah sa par pogrdnih reči ušla u prijemni deo kod medicinske sestre i fizički napala Biljanu – dodaje Blagojević.

Kako opisuje direktor, medicinska sestra imala je vidne fizičke povrede nanete u predelu podlaktice i nekoliko podliva na nozi. Sve to video je i dežurni lekar, koji je pokušao da zaštiti medicinsku sestru, ali i drugi pacijenti u čekaonici.

Biljani je ta žena pretila rečima “znam gde živiš” i “sačekaću te kad se vratiš sa posla”. Biljana je pozvala policijsku stanicu u Grockoj, a žena koja ju je napala je odvedena na saslušanje. Izjave policiji dali su i dvoje pacijenata koji su bili u čekaonici – dodaje on.

Mladić došao zbog virusa gripa

Kako dodaje Blagojević, momak zbog kojeg je nastala cela frka, došao je kod lekara zbog virusa gripa. On je čak i pre jednog pacijenta koji je imao zakazano hteo da uđe i ušao je u verbalan konflikt sa njima, zbog čega su pacijenti i dali izjave. Ulazio je čak i kod lekara, koji mu je govorio da će ga pregledati kada dođe na njega red.

Samo jedan lekar tog dana imao je 65 pregleda. Sada je vreme kada vlada grip i to je prosečan broj pacijenata – govori Blagojević.

Biljana već sutra na poslu

Biljana Š. i pored povreda i stresa koji joj se dogodio na poslu, nastavila je normalno da radi sledećeg dana.

Biljana je ispala pravi profesionalac. Moram da dodam da je ovo incident koji je jako redak za naš Dom zdravlja, tačnije ovu situaciju prvi put imamo. Nikada nismo ni bili u žiži javnosti, jer vodimo računa da svi naši pacijenti budu zbrinuti i da se neprijatnosti ne dešavaju – dodaje Blagojević.loading...