HOROR: Lekari zaboravili deo brusne ploče u obrazu Pančevca

Deo brusne ploče veličine 23 sa 39 milimetara doktorka na prijemnom odenjenju u pančevačkoj bolnici nije primetila da se nalazi u Nemanjinom obrazu. Iako su mu uradili rendgenski snimak lekari nisu posumnjali da je u rani ostao tvrdi predmet, već su je samo isprali i ušili

Dvadesetdvogodišnji Nemanja Zubović iz Pančeva zbog jednog trenutka svoje nepažnje i propusta lekara mogao je tragično da završi. Povredio se posle rukovanja brusilicom u garaži, a u pančevačkoj bolnici ga nisu adekvatno zbrinuli, pa su mu život spašavali lekari u beogradskom Urgentnom centru.

Deo brusne ploče veličine 23 sa 39 milimetara doktorka na prijemnom odenjenju u pančevačkoj bolnici nije primetila da se nalazi u Nemanjinom obrazu. Iako su mu uradili rendgenski snimak lekari nisu posumnjali da je u rani ostao tvrdi predmet, već su je samo isprali i ušili.

Nemanjina majka Snežana kaže da neće nikada zaboraviti trenutak kad su došli kući.

– On je ležao i previjao se od bolova. Rana mu je krvarila i sat vremena posle ušivanja i odmah sam posumnjala da nešto nije u redu. Ujutru sam ga odvela na previjanje, gde su nam rekli da je sve to normalno za ovakvu jednu povredu i da nastavi da leži kod kuće. Popodne oko 16 časova, dakle 24 sata od povređivanja, a tek tada počinju najveće tegobe –  priča Nemanjina majka Snežana.
Kada je drugog dana rana počela naglo da otiče i da se širi toliko da nesrećni mladić nije mogao više ni da guta hranu roditelji su ga odveli ponovo u bolnicu i tražili su hitan uput za Beograd.

Nemanja kaže da mu se put do Kliničkog centra činio kao večnost.

– Imao sam visoku temperaturu, nisam dobio nikakav lek protiv bolova i u kolima dok smo putovali do Beograda bukvalno sam lupao rukama po sedištu, jer nisam mogao da izdržim bol –  kaže Nemanja.

U Kliničkom centru lekari lekari su Nemanji otvorili zagnojenu ranu, operisali ga pod totalnom anestezijom i iz obraza mu izvadili zaboravljeni deo brusne ploče.Lekari su rekli da je stigao u poslednji čas, jer je moglo doći do trovanja krvi.

Direktor Opšte bolnice u Pančevu, Nebojša Tasić kaže da još uvek nije dobio nijedan zvanični dokument o ovom slučaju.

– Ako je to sve tako kako vi tvrdite slučaj zaslužuje ozbiljnu pažnju, analizu i ako treba sankcije prema zaposlenima koji su propustili da sprovedu svoju službenu dužnost i da obave posao kako treba –  napominje Nebojša Tasić.

Nemanjini roditelji su ogorčeni jer kada su pitali lekare zašto ušivaju njihovog sina u nedovoljno osvetljenoj prostoriji dobili su odgovor da su navikli da rade u takvim uslovima.

Direktor bolnice Nebojša Tasić priznaje da lekari na pojedinim odeljenjima nemaju adekvatne uslove za rad.

– Prijemna ambulanta je ključno mesto kome ćemo u narednom periodu posvetiti veliku pažnju i sigurno ćemo je temeljno rekonstruisati i proširiti. Prijemno-urgentna služba sad ima sve samo ne normalne uslove za rad –  istakako je direktor Tasić.

Nemanja se sad oseća dobro, a njegova majka Snežana je odlučila da podnese privatnu tužbu protiv lekara koji su nesavesno lečili njenog sina