I danas oblačno, moguće nepogode sa gradom

U Srbiji će danas biti oblačno, toplo i sparno, a lokalno su moguće vremenske nepogode sa obilnim padavinama i gradom, saopštio je Hidrometeorološki zavod Srbije.

Nepogode praćene padavinama i gradom moguće su uveče i tokom noći.

Duvaće slab i umeren južni i jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće od 16 do 20, a najviša dnevna od 26 do 30 stepeni.

U Beogradu će takođe biti oblačno, toplo i sparno. Mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 20, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U sredu će u Srbiji biti oblačno i duvaće pojačan jugoistočni vetar. Uveče i tokom noći očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina.

U četvrtak, petak i subotu biće oblačno i malo svežije s kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Lokalno su moguće nepogode sa obilnijim padavinama, gradom i pojačanim vetrom. Od nedelje će biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturom oko prosečnih vrednosti.

U Beogradu se u narednih nedelju dana očekuju slične vremenske prilike.

Biometeorološka prognoza za utorak, 29. jul:

Biometeorološka situacija može posebno nepovoljno uticati na srčane bolesnike, hipertoničare i astmatičare. Moguće meteoropatske reakcije su malaksalost i promenljivo raspoloženje.