I danas toplo, temperature do 31 stepen

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i malo svežije vreme, s lokalnom pojavom kiše i temperaturom do 31 stepena, saopštio je Hidrometeorološki zavod.

Mogući su kratkotrajni pljuskovi s grmljavinom, izraženiji u južnim i jugozapadnim krajevima. Duvaće slab i umeren, severni i severozapadni vetar. Jutarnja temperatura biće od 15 do 20, a najviša dnevna od od 27 do 31 stepen.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i malo svežije vreme. Tokom dana uz lokalni razvoj oblačnosti moguća je kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Jutarnja temperatura biće oko 20, najviša dnevna oko 29 stepeni.

U Srbiji će u nerednom periodu biti promenljivo oblačno, svežije, mestimično s kratkotrajnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Više padavina očekuje se od nedelje. Najviša temperatura biće u granicama proseka, od 23 do 27 stepeni. U Beogradu se očekuje slično vreme.

Biometeorološka prognoza za petak, 13. jun 2014. godine:

Očekivane biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na hronične bolesnike. Oprez se savetuje astmatičarima i reumatičarima. Mogući su poremećaji sna kod osetljivih osoba. Preporučuje se upotreba adekvatne zaštite od UV zračenja.