Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić ocenio je danas da su kritike koje je na račun Vojnobezbednosne agencije (VBA) uputio zaštitnik građana Saša Janković „gluposti” i istakao da ta služba i Ministarstvo odbrane postupaju isključivo u skladu sa zakonom.

– Ne očekujem da se zaštitnik građana Saša Janković izvini zbog nedavnih kritika koje je uputio na račun VBA, ali zato očekujem da se nakon završetka istrage oko incidenta tokom Parade ponosa jasno vidi sva beskrupuloznost neistina koje su iznete prethodnih dana – kazao je Gašić novinarima na Kopaoniku.

– Mi smo ozbiljni ljudi i ne moramo da odgovaramo na gluposti zaštitnika građana – dodao je ministar odbrane.

Zaštitnik građana Saša Janković nedavno je saopštio da je podneo krivične prijave protiv dvojice pripadnika Uprave vojne policije zbog napada na Žandarmeriju tokom prošlogodišnje Parade ponosa.

Zaštitnik je tada naveo da se tako pridružio krivičnoj prijavi koju je policija, po nalogu tužilaštva, već podnela protiv sedmorice pripadnika Žandarmerije zbog torture i zlostavljanja nakon sukoba.

Tokom Parade ponosa u Beogradu, septembra prošle godine, pripadnici Žandarmerije su se u centru Beograda sukobili sa bratom premijera Srbije i bratom gradonačelnika Beograda i dva člana obezbeđenja predsednika Vlade Aleksandra Vučića.loading...