I POSLE PET MESECI SRBIJA PLAČE: Evo kako je nikada nećemo zaboraviti

Dana, 26.12.2014. godine, u 00:32 časa, navršava se pet meseci od nestanka Tijane Jurić, koja je i ubijena iste noći kada je oteta.

U znak sećanja na nju, u to vreme počeće sa radom Tijanin portal – http://www.tijana.rs.

Početno zamišljen kao “Tijanin sajt” od nekoliko stranica njene biografije i osnovnih podataka o toku suđenja, u toku same izrade on je prerastao u portal sa stranicama i rubrikama, na kome će pored najnovijih informacija o suđenju, biti ispraćene i sve naše aktivnosti vezane za usvajanje “Tijaninog zakona”, uvođenje sistema “Tijana alert” i početak rada portala Nestali.rs ili Pedofili.rs ili nekih sličnih adresa, kao i za usvajanje naših predloga za Tijaninu ulicu u Subotici i Bajmoku i za realizaciju naše ideje o memorijanom parku na mestu gde je Tijana pronađena. U saradnji sa raznim organizacijama, objavljivaćemo i tekstove korisne za prevenciju otimanja ili zloupotrebe dece i zaštitu dece na internetu.

Na ovaj način napominjemo i da smo prema našoj Molbi za korišćenje Vaših tekstova i vizuelnog i audio materijala, koju smo Vam ranije slali, dobili pismenu saglasnost za njihovo korišćenje od svih medija (pisanih i elektronskih), portala, organizacija i slično, iz Srbije i okolnih zemalja, kojima smo se i obratili.

Pojedine saglasnosti smo dobili u toku ove nedelje, a neke su uslovljene samim početkom rada portala, zbog čega će u prvih desetak dana naš portal biti u radnoj fazi.

Tekstovi će biti dopunjeni sa novim podacima i odobrenim fotografijama, a svi Vaši tekstovi i audio i video materijal će biti poređani po hronološkom redu u našoj rubrici “Arhiva” i na You Tube kanalu, do 25.01.2015. godine, odnosno do početka naše kampanje za peticiju za izglasavanje “Tijaninog zakona”, posle čega će portal dobiti svoj konačni izgled.

Nov materijal će biti dodavan u vidu dnevnih rubrika, kako bi i sami čitaoci mogli da vide koje sve aktivnosti smo imali u poslednjih pet meseci.

Unapred Vam se izvinjavamo, ako se na početku našeg rada pojave greške u navođenju izvora, jer su one samo posledica korišćenja velike količine materijala od preko 1.500 tekstova i preko tri stotine video snimaka, u ukupnoj količini od preko 15 gigabajta podataka.

Prema uslovima navedenim u našoj Molbi, svi napisani tekstovi imaju na kraju rubrika, navedene izvore korišćenih tekstova ili slika, osim na stranici “Tijanina gromoglasna tišina”.

Svi korišćeni tekstovi na portalu Tijana.rs, u našoj rubrici “Arhiva” i na You Tube kanalu, imaju u svom imenu file-a, navedeno ime medija, kao i datum ili naslov originalnog teksta i link do portala tog medija.

Ako uočite neke greške u naveđenju izvora ili bilo gde drugde na portalu, pošaljite nam mail-a na adresu: [email protected] i mi ćemo ih istog dana ispraviti.

Ovim putem, ali i u jednom posebnom pismu, koje ćemo poslati svim medijima pre početka suđenja, zamolili bismo Vas da u toku suđenja ne iznosite detalje poverljivih podataka iz istrage ili eksplicitne i neproverene detalje samog nestanka i ubistva, pre donošenja pravosnažne presude. O tome je već napisano dosta tekstova, a po nama i previše. Porodica Jurić do sada nije tužila nijedan medij, ali će na to biti prinuđena, ako pojedinci zbog želje za većim tiražom svojih novina, ponovo povrede našu Tijanu i njene

roditelje ili na bilo koji način ugroze i sam sudski proces.

Kao i do sada, kada god se javi potreba, pozovite nas telefonom, napišite nam mail ili nam pošaljite poruku preko “Facebook”-a ili “Twitter”-a i mi ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja o našim trenutnim aktivnostima ili o samom toku suđenja.

U nadi da ćemo i dalje uspešno sarađivati u svim našim aktivnostima “DA SE NIKADA NE ZABORAVI” i “DA SE NIKADA NE PONOVI”, srdačno Vas pozdravljamo.

Sa poštovanjem,

Aleksandar Dovragović, diplomirani pravnik

urednik i administrator portala http://www.tijana.rs