I TO JE MOGUĆE U SRBIJI: Ugroženi životi zbog administrativnog dopisivanja

Stanovnici gornjemilanovačkog naselja Grabovica četiri meseca ne mogu bezbedno da dođu do svojih kuća zbog odrona i oštećenja kolovoza na glavnom putu i tvrde da su im ugroženi životi.

Meštani tog prigradskog naselja kažu da od julskih poplava glavna ulica predstavlja „najcrnju tačku” i su tražili pomoć od svih lokalnih struktura ali da ništa nije urađeno i da će im
predstojeći zimski period onemogućiti bilo kakvo kretanje.

U saopštenju koje je juče stiglo iz kabineta predsednika opštine Milisava Mirkovića ističe se da je izdat hitan nalog da se preispitaju razlozi zbog čega Javno preduzeće za izgradnju nije saniralo oštećenja, iako su sredstva obezbeđena.

– Zakonski rokovi za početak radova su prošli a sredstva su obezbeđena jos 21. oktobra kada je izvršen rebalans budžeta i izdvojene dodatne pare za ovu saobraćajnicu – ističe se u saopštenju.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Božidar Vučetić rekao je agenciji Beta da neće podleći pritiscima da krši zakone o javnim nabavkama jer opštinska administracija nije blagovremeno reagovala.

– Pre tri meseca sam uputio dopis Opštinskom veću da se obezbede sredstva za ova oštećenja ali mi niko nije odgovarao i tek sam pare dobio 23. oktobra i odmah smo raspisali javnu nabavku, ali su ponude bile veće od procenjene vrednosti – rekao je Vučetić.

On ističe da je novi postupak javne nabavke raspisan pre dva dana a stanovnici ovog dela će i dalje strahovati za bezbednost na ovom putu koji predstavlja i alternativni pravac za Kragujevac, u slučaju da dođe do prekida saobraćaja na regionalnom putu.