IMA DOVOLJNO NOVCA: Država će dati ČETVRT MILIONA EVRA za lečenje petoro dece

Ministar Lončar rekao da ima dovoljno novca za lečenje u inostranstvu.

Zlatibor Lončar
Printscreen/Youtube

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će država dati 250.000 evra za lečenje petoro bolesne dece, nakon što je Dušan Todorović (4), koji boluje od agresivnog tumora, noćas stigao u bolnicu u Barselonu.

Ministar je naglasio i da je potrebno ispoštovati procedure, te podneti zahtev za lečenje.

On je naglasio da država ima dovoljno novca za lečenje pacijenata u inostranstvu, ali da je neophodno podneti zahtev Budžetskom fondu za lečenje pacijenata u inostranstvu.

Država je u mogućnosti da pomogne, imamo dovoljno novca u budžetu, samo molim roditelje da podnesu zahteve, jer postoji procedura koja se mora poštovati, postoji komisija koja to mora da verifikuje – rekao je Lončar.

Ministar je najavio da će u ponedeljak biti uplaćeno 250.000 evra za lečenje pet pacijenata u skladu sa odlukom Vlade Srbije i predsednika Srbije.

Sutra ujutru uplaćuje se 250.000 evra humanitarnoj organizaciji koja je rekla da ima još petoro pacijenata, ne ulazimo uopšte, dajemo novac da se svima pomogne – rekao je ministar.

Dodao je da je država do sada poslala 127 pacijenata u inostranstvo na lečenje i naglasio da država sada izdvaja mnogo više novca za lecenje pacijenata.

Sada trošimo 15 puta više novca na lečenje pacijenata. Svi radimo na tome da što više dece pošaljemo na lečenje u inostranstvo, ali i na tome da strani stručnjaci dođu u Srbiju i obuče naš kadar – navodi ministar.

Naveo je da država nije imala budžet za retke bolesti koji ove godine iznosi dve milijarde dinara.loading...