IMA NADE ZA NAS! Čuveni Stolar Mile poslao još jedan APEL, ali nije se nadao OVAKVOM EPILOGU (FOTO)

Milorad Jurković
Facebook.com/StolarMileRakovac

"E pa sad, Srbijo, gledaj i uči od ovih ljudi!"

 

Milorad Jurković, poznatiji kao Stolar Mile, čovek je koji je već bezbroj puta podigao Srbiju na noge svojim apelima. 

Postao je poznat po stolicama za hranjenje beba, ali i po tome što pomaže svima kojima je pomoć neophodno – starima, samima, bolesnima, osobama sa invaliditetom…

Tako je nedavno Stolar Mile posetio šestočlanu porodicu u mestu Prhovo kod Pećinaca. Majka Svetlana ima probleme sa vidom i ne stiže da ide kod doktora jer se stara o četvorici sinova – Kristijanu, Marku, Milanu i Bojanu, ali i o svom bolesnom ocu koji ne dobija penziju.

Žive od socijalne pomoći koju Svetlana mora da “nadoknadi” radom na groblju ili čišćenjem ulica. Dečaci nemaju hranu, nemaju obuću, nemaju ni kupatilo… i zato je Stolar Mile došao u želji da im pomogne. 

Poslao je apel preko društvenih mreža i, kao i uvek, nadao se da će mu bar neko pomoći da pomogne ovoj porodici.

Niko nije očekivao ovakav epilog

– Bog je nekome dao pamet, nekom snagu, nekom sreću, nekom lepotu, nekom dobro ali nekom i loše – reči su kojima Stolar Mile započinje novu priču na svojoj stranici.

– Ja ću sada objaviti post o onim ljudima kojima je Bog dao sve najbolje! Ljudskost, čovečnost i razumevanje! Na mnogim mestima sam bio i mnoge akcije pokrenuo u kojima su mnogi ljudi učestvovali, ali danas sam bio iskreno zatečen velikom pozitivnom energijom mladih momaka i meštana mesta Prhovo u opštini Pećinci – napisao je Jurković.

Naime, čuvši njegov apel vodoinstalateri su se pojavili i uradili svoj deo posla, ali su došle i komšije iz Prhova i pomogle da se iskopa septička jama, kanal do nje, da se sve to ozida i sredi.

Na mnogim mestima sam bio… na mnogim mestima smo radili i sređivali stvari, ali NIGDE nije bio odaziv kao ovde da se pomogne svojoj sugrađanki! Neću da imenujem nijedno mesto gde se bukvalno niko nije odazvao nego su dolazili majstori iz drugih mesta po 100-150 km udaljenosti… neka se sami prepoznaju i njima na čast, izuzev pojedincima koji su pomogli bar u nečemu! UPAMTITE – Prhovo! Jedino mesto gde je i mesna zajednica učestvovala u pomoći bez mnogo razmišljanja – kaže Stolar Mile. 

Najvoljeniji srpski zanatlija se tom prilikom poimence zahvalio svima koji su pomogli, pa i onima koji su bili “opravdano odsutni, ali u drugom danu dolaze kako su obećali”.

Stolar Mile je za kraj napisao sledeće:

E pa sad, Srbijo, gledaj i uči od ovih ljudi! Zahvaljujem se svima koji su ovoj porodici pomogli i na drugi način, ali sam ovu priču želeo da posebno naglasim! Mogli su oni danas da leže kod kuće, da odu u kafanu ili bili šta nevažno da rade, ali oni su danas radili pravu stvar a i sutra će, zbog koje će se sigurno bolje osećati i sa čime će moći iskreno da se pohvale! (…) Da napomenem, deca kojima se ovo pravi – Kristijan, Marko , Milan i Bojan – sve vreme su pomagali u kopanju, odvoženju zemlje, cepanju drva i sve što je bilo potrebno… Kada je došlo vreme za večeru, stajali su i čekali da svi stariji sednu i prvi sipaju iako im je majka postavila da prvo oni večeraju… Treba li dalje da pričam?