INCIDENT U MLADENOVCU: “Beli” ZAPREPAŠĆEN – “Ja ne nalazim reči da vam opišem šta se juče dešavalo” (VIDEO)

Ljubiša Preletačević Beli
facebook.com/ Ljubiša Preletačević Beli

Bivši predsednički kandidat Ljubiša Preletačević Beli naveo je na Tviteru da je na zasedanje Skupštine Mladenovca zabranjen ulazak poslanicima Dveri.

–Ja ne nalazim reči da vam opišem šta se juče dešavalo na nečemu što bi trebalo da se zove zasedanje Skupštine Mladenovca… Zabranjen je ulazak na javnu sednicu narodnim poslanicima Dveri koji su došli kao gosti – Boško Obradović i Srđan Nogo– naveo je Preletačević.

– Junoše iz SNS su dovele zaposlene iz JP da urlaju i spreče poslanike da prisustvuju sednici. U radno vreme. Satima – dodao je Beli. 

– Među zaposlenima je bio i direktor JKP “Mladenovac” Vladeta Lučić, koji je na pitanje odbornika Stanislave Blagojević kako je moguće da zaposleni u ovom javnom preduzeću u toku radnog vremena nisu na radnom mestu, rekao da je sve urađeno po zakonu i da su učesnici protesta dobili “privatne izlaznice” – piše “Mladenovac.info”. 

Odbornik građanskog pokreta “Beli – samo jako” Branislav Sjeran saopštio je da je na sednici Skupštine Mladenovca bilo 13 tačaka, a da je jedna bila oko unapređenja položaja migranata, pošto se u selu pored Mladenovca najavljivao centar za migrante.

Kako kaže, lider Dveri Boško Obradović dobio je poziv od “lokalnih Dverjana da dođe da pojača otpor ovoj odluci”.

– Na stranu neslaganje sa Obradovićem po pitanju mnogih stvari – on ima pravo da učestvuje. SNS, kad su čuli da ovaj dolazi, organizovao je aktiviste (zaposlene u mladenovačkim javnim preduzećima) i u sred radnog vremena ih izvukao sa posla da dođu i protestuju zbog Obradovićeve posete. To su radili pet sati bez prestanka – navodi Sjeran.

Prema njegovim rečima, među tim ljudima je bilo i neki većnika Skupštine Mladenovca koji su “koordinisali kada da se viče i gde da se stoji”.

Osim toga, Sjeran ističe da je sednica dva puta prekidana zbog buke, “a i kada nije bila prekinuta, nije moglo da se radi”.

Boško Obradović je tražio da prisustvuje sednici (ima parvo na to) i da održi konferenciju za novinare. Ovi su urlali sve vreme. Pitali smo ga da bude veći čovek i da se pomeri ispred hola i opušteno nastavi da bismo mi mogli da čujemo išta na sednici, ali nije hteo. SNS, sa druge strane, sve vreme cima ove ‘spontano okupljene’ radnike JP i aktiviste SNS. Ovi u sali se prave blesavi, kao ‘došli građani, šta ćeš’. I tako pet sati haosa – navodi Sjeran.

Odbornik građanskog pokreta “Beli – samo jako” kaže da je osim te tačke bilo još 12 tačaka – nekoliko izveštaja o budžetu, nekoliko rebalansa, izveštaj o radu uprave, gomila pitanja oko stranačkog zapošljavanja i trošenja novca iz budžeta – “ali su većnici bili zauzeti tamo negde napolju, koordinišući onim haosom ispred”.

– Jer to je bitnije od toga što je Kancelarija za mlade potrosila 100% godišnjih sredstava za šest meseci i toga što se za školski i predškolski sport izdvaja 10-12 miliona, ili što je Upravni odbor Centra za kulturu i turizam odbio da potpiše izveštaj Turističke organizacije… Sve njih zajedno zabole za suštinu, bitno je bilo da se svađa i snima i da traje što duže i da mediji o tome pišu što više. A ovi ‘spontano okupljeni’ i oni dizači ruku su krivi koliko i predsednik opštine i većnici – navodi Sjeran.

Takođe, Sjeran je negirao navode iz SNS da su članovi Dveri udarili odbornicu pokreta “Beli – samo jako”.

Pogledajte VIDEO: