Isplatiće mu se odlazak iz DS: Pogledajte šta sve Šapić odnosi iz stranke!

Dobija devet miliona dinara i lokal.

Aleksandar Šapić, koji je samo nekoliko dana pre napuštanja Demokratske stranke aktivirao menicu na devet miliona dinara i time produbio blokadu računa DS-a, o čemu je “Alo!” juče pisao, osim novca koji će mu biti isplaćen za lokal koji je svojevremeno založio kao garanciju za vraćanje kredita demokrata Razvojnoj banci Vojvodine, mogao bi da zadrži i tu nekretninu, saznaje „Alo!”.

Kako „Alo!” saznaje, Šapić se prilikom aktiviranja menice pozvao na član ugovora za nadoknadu štete za vrednost lokala, a ne za izgubljenu dobit. To znači da će on, po deblokadi računa DS-a, naplatiti vrednost lokala kao da je već prodat.

Drugim rečima, kako navode naši izvori, osim devet miliona koje će mu demokrate isplatiti, mogla bi da mu ostane i nekretnina od 44 kvadrata u ulici Jurija Gagarina.

Naša saznanja potvrdio je sekretar stranke Milan Popović. Međutim, on navodi da će stranka tražiti da lokal po isplati devet miliona dinara Šapiću pređe u vlasništvo DS-a.

– DS će po isplati kredita RBV-u i devet miliona dinara Šapiću tražiti da se lokal iz hipoteke vrati stranci. U protivnom, Šapić bi bio vlasnik i devet miliona dinara, ali i lokala za koji će mu stranka dati novac – navodi za „Alo!” Popović.

On ističe i da ne zna na osnovu čega Šapić za lokal traži devet miliona dinara jer se ta nekretnina, kako navodi, nalazi na periferiji Novog Beograda.

– Ispada da je na toj lokaciji vrednost kvadrata lokala 2.000 evra, što u ovom trenutku nije realno – dodaje Popović.

Jedan broj demokrata založio je svoje stanove i poslovne prostore kao garanciju da će DS vratiti kredit koji je uzet od Razvojne banke Vojvodine za troškove kampanje iz 2012. Tada je svoj lokal u Novom Beogradu založio i Šapić. Kako je “Alo!” pisao, Šapić je, prema tvrdnjama naših izvora iz vrha DS-a, jedini koji je tražio da mu stranka, koju je tada vodio Dragan Đilas, kao obezbeđenje za nekretninu izda menicu koju bi mogao da aktivira u slučaju da se pokrene prodaja nekretnine.

– Šapić je aktivirao menicu na devet miliona dinara koja mu je po ugovoru sa strankom služila kao obezbeđenje u slučaju da banka pokrene prodaju imovine. Međutim, banka nije krenula u aktiviranje hipoteke niti će do toga doći – ističe Popović.

Kako „Alo!” saznaje, Šapić je ljut na demokrate zbog priče o menici, zbog čega se dovodi u pitanje ostanak demokrata u vlasti u Novom Beogradu sa njegovom grupom građana „Za naš grad 011″. Inače, račun DS-a je blokiran za oko 60 miliona dinara.
Šapić: Lični čin

“Činjenica je da sam dve godine svoju nekretninu, sa nekolicinom ljudi, založio za DS, ali nikada tu činjenicu nisam koristio u propagandne svrhe, ni onda, pa ni danas. To je bio moj lični čin kako bih pomogao stranci – kazao je kratko za „Alo!” Aleksandar Šapić ne želeći ništa više da kaže.

 loading...