IZDAJA, PONIŽENJE I OBELEŽJE ZA CEO ŽIVOT: Silovao me je najbolji prijatelj!

– To iskustvo ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. To je najveće poniženje koje jedna žena može da doživi – počinje svoju strašnu priču za Dnevno.rs žrtva silovanja Tijana M.

U dramatičnoj ispovesti devojke koja je silovana opisan je put pakla do kog ju je odveo prijatelj, želja za životom i povratak iz mrtvih. Tijana nije mogla da sanja, ni u najvećim košmarima da će to doživeti.
– Taj događaj je bio nešto što ni u košmarima nisam mislila da će se desiti. Posebno zato što je to uradila meni bliska osoba…to je učinio moj dugogodišnji prijatelj – govori ova žena.

Bili su prijatelji, svašta su prošli, a onda ju je silovao.
– Bilo je sasvim obično veče, sedeli smo kod njega u kafiću. U jednom trenutku me je zamolio da krenem sa njim po cigarete. Seli smo u kola i krenuli do trafike. Onda sam primetila da ne idemo u pravcu trafike, a na moje pitanje gde idemo, rekao je da prvo mora nešto da obavi pa ćemo se vratiti do trafike – priča potresena Tijana, kojoj je ovaj gest bio dovoljan znak da nešto nije u redu, ali je tada verovala čoveku koji joj je samo nekoliko minuta posle toga uništio život.
Ispred napuštene zgrade, igubila je dostojanstvo, njen prijatelj postao je njen dželat.
– Došli smo ispred neke napuštene zgrade, ne znam šta je to bilo. U tom trenutku mi je rekao da izađem iz kola. Tako sam i učinila, jer i dalje nisam slutila šta me čeka. Prišao mi je i krenuo da me skida. Na moje prvo opiranje, dobila sam šamar. Oborio me je na pod.. tu, na podu me je silovao.. Kroz suze, batine i bol uzeto mi je dostojanstvo i nametnuti su mi nesreća i poniženje koje će me ceo život proganjati – kroz par otrgnutih jecaja nastavlja svoju priču ova devojka.

Foto: Foter/Erminig Gwenn

Posle stravičnog zločina nad njenim telom, silovatelj se ponašao kao da se ništa nije dogodilo.
– Kada je završio, podigao me je onako prašnjavu, sa rascepanom usnom i licem mokrim od suza i ugurao me u kola. Tupo sam zurila ispred sebe, bez glasa, bez misli… Kao da sam mrtva. Odvezao me je do kuće i ostavio. Potpuno hladnokrvan, samo mi je dobacio da se ne glupiram i da će me ubiti ako pokušam da ga prijavim – nastavlja nesrećna devojka.
Prošao je nekažnjeno, jer je Tijana pretnju shvatila ozbiljno.
– Kako da ga prijavim? Em, je zapretio, em ima jake veze u policiji. Ovo je malo mesto i sve se zna. Ništa ne bih postigla, a on bi me uništio. Strah je jači od bilo koje emocije – odsutnim pogledom nastavlja mlada žena koja dodaje da posle je nemilog događaja bivšeg prijatelja izbegavala u širokom luku.

– Zvao me je, pretio da ako se ponovo ne vidim sa njim da će me ubiti, da će mi smestiti nešto… nisam se dala. Odlučila sam da se zatvorim u kuću i sačekam. Da odbolujem svoje, pa da shvatim šta je najbolje što mogu da uradim. Isključila sam mobilni telefon, ugasila broj, ni sa kim se nisam viđala. Dala sam otkaz na poslu a roditeljima rekla da sam upala u depresiju i da mi je potrebno vreme da se dovedem u red. Ni danas n znam kako sam uspela da ih obmanem – kroz suze se priseća ova žena.
Dani posle događaja koji ju je promenio za ceo život, kako kaže, bili su puni suza i depresije.
– Danima sam bila očajna, besna, plakala sam po ceo dan, sanjala sam košmare. Stidela sam se sebe, sopstveno telo mi je bilo gadno, da sam mogla, odrala bih samoj sebi kožu, toliko sam se prljavo osećala. Takve stvari te zauvek promene – priča žrtva silovanja.
Posle perioda teškog bola, na granici života i smrti, odlučila se za život.
– Agonija i taj život zombija trajali su pola godine. I trajalo bi večno da nisam rekla prijateljici, koja je čuvši to krenula da se bori da me vrati u život. Odlučila sam i ja da se borim, jer sam shvatila da ću se u suprotnom utopiti, udaviti, ugušiti u sopstvenoj tragediji. Odselila sam se iz svog mesta. Počela ispočetka. Živim kako živim, ali to me je promenilo zauvek. Još uvek ponekad imam košmare iz kojih se budim u suzama – završava svoju potresnu priču ova devojka koja je pored svega uspela da se izbori za sebe. Kako-tako.

Dostojanstvo nije povratila, ali je povratila volju za životom. Tijana danas živi u Beogradu, ima stabilnu vezu, posao i sređen život. Silovatelj je uhapšen godinu dana posle silovanja, jer ga je neka druga devojka prijavila. Odslužio je svoju kaznu i danas živi sam, obeležen i on, do kraja života. Silne veze koje je imao više ne mogu da mu pomognu. Tijana nikome više nije rekla šta joj se desilo – čak ni svom sadašnjm partneru. To je, smatra ona, velika, mračna tajna njenog života, samo njena nesreća i breme koje će zauvek morati da nosi. Sama.

*** Ime silovane žene je promenjeno na njenu inicijativu iz bezbednosnih razloga. Njen identitet je poznat redakciji Dnevno.rs