Izveštaj o poplavama danas pred Odborom za finansije

Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava razmatraće danas Izveštaj Vlade o nedavnim poplavama koje su zadesile Srbiju i merama koje su preduzete radi spasavanja stanovništva i odbranu ugroženih mesta od poplava, navedeno je na sajtu parlamenta.

Izveštaj Vlade stigao je 3. juna u parlament, napisan je na 312 stranica, a svi članovi vlade određeni su za predstavnike u parlamentu kada se bude raspravljalo na plenarnoj sednici.

U Izveštaju, koji je vlada usvojila na sednici 17. juna, a koji je po hitnom postupku upućen u parlament, navodi se koje mere su preduzimala ministarstva i organi državne uprave radi spasavanja stanovništva i odbrane ugroženih mesta od poplava.

U dokumentu se nalaze i izveštaji Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbijavoda, EPS-a, EMS-a, Srbijagasa, NIS-a, Beogradskih elektrana, Toplovoda Obrenovac, kao i Koridora Srbije, Železnica Srbije, Puteva Srbije, Saobraćajnog instituta – CIP, Agencije za bezbednost saobraćaja i Instituta za puteve.

Sednica parlamenta, na kojoj će poslanici razmatrati vladin Izveštaj o poplavama, biće zakazana kada svi ministri i premijer budu u mogućnosti da dođu u skupštinu, rekla je predsednica parlamenta Maja Gojković.