Jako nevreme pogodilo Srbiju: Olujni vetar nosio krovove sa kuća

Jako nevreme, praćeno kišom i olujnim vetrom koji je nosio krovove sa kuća, zahvatilo je Topolu i Aranđelovac, kao i sela u svilajnačkoj opštini.

– Olujni vetar danas oko 18.30 sati nosio je krovove sa kuća, drveće i bandere, zbog čega su pojedina mesta ostala bez struje, a magistralni put ka Beogradu trenutno je neprohodan – izjavio je večeras predsednik opštine Topola Dragan Jovanović.

Nevreme je trajalo nešto više od pola sata i veoma jak olujni vetar odneo je krovove sa pojedinih kuća u selima Belosavci, Krćevac, Zagorica i Jelenac u opštini Topola i oni su trenutno bez struje.

Olujni vetar pogodio je i sela Suboticu i Roandu u opštini Svilajnac. Sa krovova je odnet crep, a iščupana su i drveća, koja blokiraju prilaz selima. Nevreme je trajalo oko pola sata, a u ovim delima opštine nema ni struje.

I jedan deo Aranđelovca je bez struje, kao i sela Kopljari i Orašac u toj opštini.

Jovanović je objasnio da magistralni put Topola – Beograd trenutno nije prohodan, jer je olujni vetar drveće i bandere naneo na pojedine delove te saobraćajnice.

– Radnici Preduzeća za puteve ukljanjaju drveće i bandere sa puta i on će vrlo brzo biti prohodan – rekao je Jovanović i dodao da se takođe radi i rešavanju problema snabdevanja strujom sela koja su bez nje ostala, a usled obaranja bandera.

Jovanović je dodao i da u nevremenu nije bilo grada, a u radarskom centru Bukulja je rečeno da su dejstvovali.

Ranije večeras, jaka oluja pogodila je i Beograd.

Štete od nevremena u Mačvanskom okrugu

Jako nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo Mačvanski okrug nanelo je štete u Šapcu, Loznici, Koceljevi, Vladimircima i Bogatiću, rečeno je Beti u Centru za
obaveštavanje i uzbunjivanje građana.

Olujni vetar praćen gradom veličine jajeta pa do teniske loptice zahvatio je pocerska sela, rečeno je u tom centru.

Trenutno je bez struje deo pocerskih sela i sela u okolini Koceljeve, dok je u selu Prnjavor, prema tvrdnji predsednika mesne zajednice, šteta na poljoprivrednim usevima potpuna.

Grad je uništio letinu i u selima Mrđenovac, Slepčević i Varna.

Prema navodima očevidaca, oštećeni su krovovi kuća, automobili i letina.

Najgora situacija je u selu Sinošević gde je, prema proceni stanovnika i predstavnika mesne zajednice, oštećeno 50 odsto krovova.