JEDNAKE ŠANSE ZA SVE: Ovo je deo EKSPOZEA ANE BRNABIĆ koji će pročitati danas

Ana Brnabić
Wikipedia/Kolaž

MANDATARKA Ana Brnabić danas će pročitati ekspoze u Narodnoj skupštini, u kojem će označiti ključne pravce delovanja nove vlade, petnaeste od uvođenja višestranačja.

 

Deo programa buduće izvršne vlasti, koji će Brnabićeva predstaviti poslanicima i celokupnoj javnosti, a koji se odnosi na digitalizaciju i obrazovanje kao prioritetne zadatke njenog tima, ekskluzivno prenose “Novosti”.

* Digitalizacija otvara nove mogućnosti za kvalitetniji život građana kroz veći broj usluga, jeftinije usluge, dostupnije informacije i znanje, povezivanje među ljudima. Povećaće se efikasnost, smanjiti troškovi i kreirati nova vrednost u skoro svim oblastima života i rada. Digitalizacija je više od IT industrije, jer uključuje sve privredne grane i omogućava razvoj čitavog društva.

* Vlada koju ću voditi radiće na tome da Srbija bude društvo koje pruža jednake šanse svim svojim građanima. Jedan od ključnih prioriteta je obrazovanje. Vlada Srbije radiće na unapređenju obrazovnog sistema, što znači da će podsticati analitički način razmišljanja, usmeren na rešavanje problema i pronalaženje rešenja. Vlada će raditi na tome da mlade generacije učimo da ne odustaju na prvoj prepreci, već da se bore za ideje, poslove, da veruju u sebe i idu u susret svojim ambicijama. Radiću na povećanju dostupnosti obrazovanja, modernizaciji nastavnih planova i programa, kao i na kreiranju obrazovnog sistema prema potrebama društva i ekonomije i ceo tim koji ću predvoditi radiće na tome da se povrati poverenje javnosti u obrazovni sistem.

* Obrazovanje treba da podstiče inovacije, preduzetništvo i obezbeđuje mladima potrebne veštine da bi bili spremni za vreme u kome živimo. Moj dosadašnji moto rada da u “državu treba uvesti red, a zdrav razum u državnu upravu” ostaje moja ideja vodilja i kao predsednice Vlade Srbije.