Ješić sutra podnosi ostavku na mesto potpredsednika Vlade Vojvodine?

Potpredsednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić najavio je danas da će sutra podneti ostavku na tu funkciju, ukoliko bude usvojen rebalans pokrajinskog budžeta.

Ješić je za agenciju Beta rekao da će ostavku podneti ukoliko bude usvojen rebalans budžeta, jer će to biti garancija da će biti nadoknađena šteta vojvođanskim vodoprivrednim preduzećima, koja su bila uključena u borbe protiv poplava.

On je ranije naveo da je reč o sumi od oko 1,2 milijarde dinara, koja je hitno potrebna vodoprivrednim preduzećima, kako bi se remontovale crpne stanice i pumpe, obnovili nasipi i remontovale mašine koje su učestvovale u odbrani od poplava.

– Ukoliko taj novac hitno ne obezbedimo, osam vodoprivrednih preduzeća će bankrotirati – rekao je tada Ješić i podsetio da je reč o istom onom preduzećima čiji su radnici bili slavljeni kao heroji jer su odbranili Srem od poplava.

Prema njegovim rečima, taj novac mora da se nađe, kako bi ta preduzeća preživela i kako bi se mogla kvalitetno pripremiti za jesen i za proleće, za moguće velike vode.

Ješić je pre desetak dana nagovestio mogućnost i da ostane u Vladi Vojvodine, ukoliko se poprave odnosi unutar vladajuće koalicije, a za loše odnose okrivio je svoju Demokratsku stranku.

Prema njegovim rečima, nemoguće je raditi u trenutnim okolnostima koje postoje unutar Vlade Vojvodine, jer pokrajinski premijer Bojan Pajtić ne želi da se odrekne određenih ljudi koji onemogućavaju normalno funkcionisanje pokrajinske vlade.loading...