Još jedan ‘lažnjak’ sa diplomom: Direktor Zelenila slagao da je završio fakultet

Novosadske demokrate tvrde da je Skupština grada prevarena prilikom izbora novog direktora Zelenila, jer Aleksandar Bogdanović, kako kažu, nema diplomu FTN-a.

Naime, Gradski odbor DS-a saopštio je da novoimenovani v.d. direktor JKP “Gradsko zelenilo”, predložen od strane Srpske napredne stranke, Aleksandar Bogdanović, zapravo nema diplomu Fakulteta tehničkih nauka, Univerziteta u Novom Sadu, već je položio svega 19 ispita na mašinstvu.

– U zvaničnoj biografiji koju je predao, u odeljku obrazovanje, Bogdanović navodi 1996. godinu i podatke “Fakultet tehničkih nauka, Odsek mašinstva, Univezitet u Novom Sadu”. Dosta je neobično da, navodeći podatke o obrazovanju, ne navodi stečeno zvanje, jer se iz ovih podataka ne vidi da li je Bogdanović završio fakultet. Sa druge strane, u rešenju o imenovanju Bogdanovića, navodi se da je diplomirani inženjer mašinstva, iz čega se može zaključiti da je u dokumentaciji podneo validnu diplomu Fakulteta tehničkih nauka kao dokaz da je stekao zvanje diplomiranog inženjera mašinstva – navode demokrate.

DS poziva Bogdanovića da javnosti, ali i Kadrovskoj komisiji, telu Skupštine grada nadležnom za ovo pitanje, stavi na uvid svoju diplomu kako bi se otklonila osnovana sumnja javnosti da je on još jedan ekspert SNS sa lažiranom biografijom.