Još jedna prevara: Komšije tvrde da baka Slavna uopšte nije spavala na jasenu

Baka Slavna je, prema tvrdnjama komšija, inspiraciju za svoju priču pronašla u tragediji komšinice koja je zaista provela noć na drvetu.

Baka Slavnina priča je jedna od mnogih koje su u vreme poplava dirnule ljude i naterale im suze na oči. Naime, ova starica iz Velikog Polja kod Obrenovca osvojila je Srbiju nakon što je medijima ispričala da je dva dana provela na jasenu kako bi se spasla iz bujice.

– Mene je poplava zatekla u štali, voda je odjednom nagrnula i dok si rekao keks, eto je, dubine, do pojasa, ja nisam htela nikuda iz svoje kuće i dvorišta da bežim, a kada sam videla da mi je kuća već puna vode otrčala sam do senika, popela se na krov, skinula četiri crepa i popela se na stari Jasen. Kad sam se ja njega dohvatila, odmah me je sve prošlo. Ničeg se više nisam bojala iako je voda bila visoka – pričala je svojevremeno Slavna.

Nakon što je smeštena u Kombank Arenu, ponovo se pojavila sa tvrdnjom da je opljačkana.

Međutim, sada je za “B92” njen komšija, Dragi Marković, rekao da je celu priču izmislila:

– Od kako je ja znam, a to je četrdeset godina, ona plasira laži, ali ih je sada medijski isplasirala i debelo naplatila. Ta žena nije bila na jasenu, već na potrkrovlju, na kući koja se nalazi u Obrenovcu, i za svo to vreme je komunicirala sa mnom, dok sam stajao na prozoru i čekao pomoć.

On je takođe rekao da je celu priču čula od Vesne Tešanović, koja je kako on kaže stvarno provela noć na nekom manjem drvetu.

– Tu priču je Slavna čula kada se voda povukla iz dvorišta, od gospođe Vesne Tešanović koja je došla sa svojim sinom i ispričala kako je provela noć na drvetu, ali ne na jasenu, nego na nekom manjem stablu. Slavna je čula i plasirala tu priču, čak je i plasirala priču da smo je mi kao komšije pokrali – završio je Marković.