Jovanović: Krstićeva ostavka dokaz da Vučić nije rešenje

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović ocenio je da je ostavka ministra finansija Lazara Krstića dokaz da Srpska napredna stranka i premijer Aleksandar Vučić nemaju snage i kapaciteta za izbegavanje bankrota i oživljavanje privrede.

„Ostavka ministra Krstića dokazuje da je glasanje u martu bila greška i da za borbu protiv krize i recesije nije dovoljno, a ni potrebno, predati vlast u ruke jednom čoveku i jednoj partiji. Sve je jasnije da SNS nema dovoljno snage za rešavanje nagomilanih problema i da SPS nije adekvatno izabrani saveznik za taj zadatak”, navodi se u saopštenju LDP-a.

Dodaje se da su „vlasti koje su Srbiju upropašćavale od Đinđićeve smrti do danas, stvorile stanje od koga beže i najbliži Vučićevi saradnici” i da premijer „nije adekvatno kadrovsko, ideološko i praktično rešenje za borbu protiv krize”.

LDP je pozvala „sve one koji su svesni opasnosti od brzog konačnog sloma države i svih njenih resursa da se pridruže ‘Okupljanju za Srbiju’ i pripreme za dane kada će pomoć svakog dobronamernog sprečiti glad, bezakonje, beznađe i potpunu anarhiju”.

„Ostavka ministra Krstića govori da je to vreme blizu i da se mora delati pre nego što Srbija pređe tačku posle koje nema povratka, ka kojoj nas ovakav način upravljanja zemljom neumitno vodi”, saopštio je LDP.