Kad ministar policije ne radi svoj posao: Zorana Mihajlović očitala lekciju Stefanoviću

Ministarska saobraćaja Zorana Mihajlović iskoristila je saobraćajnu nesreću na Adi Huji, da očita lekciju ministru policije Nebojši Stefanoviću.

Iako je Stefanović pre dva meseca počeo da radi na izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja, Mihajlovićeva je, nakon nesreće u kojoj je poginulo troje mladih, formirala svoju radnu grupuza promenu istog zakona po hitnom postupku, mada je on u nadležnosti MUP-a.

– Predložiću da za osobe do 21 godine starosti važi nulta tolerancija na alkohol, ali i da se udvostruče kazne ukoliko se u kolima nalaze maloletna deca – rekla je Mihajlovićeva za Blic. Upućenima je bila vrlo zbunjujuća činjenica da Mihajlovićeva „nije obaveštena” o tome da je njen stranački kolega Stefanović identičnu radnu grupu u MUP-u formirao dva meseca ranije i da su u njoj, osim nadležnih iz MUP-a, saobraćajnih stručnjaka i pravnika, i predstavnici iz njenog ministarstva.

– Nisam razgovarao s ministarkom Mihajlović o radnoj grupi kojom ona predsedava jer je dva dana bila izvan zemlje. Ne znam kakav će biti format te radne grupe, ali koliko sam shvatio, to je savetodavno telo koje treba da nam uputi predloge, a mi ćemo podržati sve predloge koji nam stignu – rekao je Stefanović, verovatno ne želeći da raspiruje varnice na ovoj relaciji, s obzirom na to da nije hteo direktno da odgovori na pitanje otkud dve grupe, piše Blic.