Kako će se sada opravdati? Vučić priznao da njegov brat ima firmu (FOTO)

Aleksandar Vučić svojevremeno je želeo da se povuče iz politike i pomogne bratu, Andreju Vučiću u vođenju firme!

Godine 2008. Aleksandar Vučić podneo je ostavku na sve funkcije u Srpskoj Radikalnoj stranci, i najavio da će se na neko vreme povući iz politike, pošto planira da se bavi berzanskim poslovima ili da razvija porodični biznis.

Tada je izjavio pred velikim brojem novinara koji su čekali obrazloženje ovakvkog poteza:

– Od čega ću sada živeti? Ja imam svoju profesiju, ali možda ću se baviti neki poslovima poput berzanskih ili ću pomagati bratu u vođenju firme. Uglavom, ne brinite za moju egzistenciju – rekao je Vučić, a potom je u pratnji nekolicine krupnih momaka napustio plato ispred Skupštine grada.

Od ovog događaja prošlo je više od četiri godine, a protekle nedelje Srbiju je uzdrmala vest da premijer daje ostavku ukoliko se dokaže da njegov brat ima “fantomsku firmu”.

Naime, Živković je u Skupštini naveo da je brat premijera Aleksandra Vučića, Andrej Vučić, vlasnik jedne privatne firme, a premijer mu je u odgovor na to ponudio sopstvenu ostavku ukoliko lider Nove stranke pronađe dokaze za tvrdnje, a da u suprotnom očekuje Živkovićevu ostavku i javno izvinjenje porodici Vučić.

Prema podacima Agencije za privredne registre, firma “Asomacum” u vlasništvu je Andreja Vučića koji je, prema priloženom JMBG, rođen 9. aprila 1972. godine.

Navedena firma je u blokadi tri godine zbog neplaćanja poreza i duga od 22.5 milona dinara.

Inače, oko 1 sat posle ponoći, firma “Asomacum” uklonjena je sa sajta APR-a, pa je oko 2 sata posle ponoći ponovo vraćena.

Poreska uprava Srbije navela jutros da je identitet Andreja Vučića ukraden i da on nema veze sa navedenom firmom, iako oni ne mogu da kažu ko stoji iza te firme, jer „to nije u njihovoj nadležnosti”.

– Pre nekoliko godina određene osobe su, koristeći lažnu ličnu kartu, otvorile „fantomsku firmu” na ime Andreja Vučića i još je 2010. utvrđeno da premijerov brat s tim nema nikakve veze – izjavio je zamenik direktora Poreske uprave Marko Marinković.

Ostaje pitanje, u kojoj je firmi onda Aleksandar Vučić 2008. godine planirao da radi, i kom bratu da pomogne?loading...