KAKVA SRAMOTA: Za vreme dana žalosti ‘gruvali’ narodnjake

Dok su sve televizije emitovale program isključivo posvećen poplavama, na ovoj lokalnoj televiziji puštali narodnu muziku.

Za vreme dana žalosti od 21. do 23. maja, koje je proglasila Vlada zbog stradalih u poplavama, regionalna Radio-televizija Vranje je puštala narodnjake na svom programu!
Vanja K. iz Vranja se uverila u to.

– Dok su sve televizije emitovale program isključivo posvećen poplavama, Radio-televizija Vranje je bez pardona puštala muziku. Bilo je oko 12 sati uveče kad sam pustila TV Vranje na kojoj su gruvali narodnjaci, i to bez pardona! Ne može niko da mi kaže da nisu puštali muziku, kad sam se svojim očima uverila u to – priča Vranjanka Vanja K.

Direktor RRT Vranje Zoran Veličković nije bio raspoložen za razgovor na ovu temu.
– U romingu sam, hajde da vas zamolim da me pozovete posle podne – na naše insistiranje da ipak da komentar, negirao je da je televizija emitovala muzički program.
– Nismo puštali narodnjake. Kažem vam da sam u romingu ne mogu sad da razgovaram – odbrusio je Veličković.

Za razliku od direktora, Ljubica Zdravković Džonov, v. d. glavnog urednika, rekla je da se muzika emitovala zbog tehničke greške.
– Jaoj, nemojte, molim vas! To nije istina! Bila je greška, mi imamo pritužbe i u RRA, ali je ustanovljeno da je došlo do tehničke greške. I to se desilo iza ponoći oko jedan uveče, i to samo jednog dana, a ne sva tri dana žalosti. Zbog toga je naš realizator programa suspendovan i disciplinski postupak i dalje traje – kaže Zdravkovićeva.

RRA
STIGLA NAM JE PRIJAVA, ISPITAĆEMO

Izvršni direktor Republičke radiodifuzne agencije Dragan Lukić potvrdio je da je stigla prijava protiv TV Vranje i da će se utvrditi ima li nepravilnosti.
– Podneta je prijava, tačnije 26. maja stigla je predstavka na program TV Vranje i prosleđena je emiteru koji ima 15 dana rok za odgovor i dostavljanje snimaka. Videćemo o čemu je reč i ako se utvrdi nepravilnost, sprovešće se odgovarajući postupak – kaže Lukić.