Kamiondžije najavile protestnu vožnju

Poslovno udruženje 'Međunarodni transport' najavilo je da će u utorak, 23. decembra organizovati protestnu vožnje teretnim vozilima na teritoriji Beograda i da će, ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi, potom njihovi članovi stupiti u štrajk.

Udruženje navodi da je nezadovoljno načinom rada Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i načinom donošenja odluka u vezi sa prevoznicima.

Od resornog ministarstva se, između ostalog traži, da promeni odluku da rok za vraćanje dozvola iz svih kontingenata bude 30 dana, kao i da bez odlaganja bude nastavljeno uspostavljanje i unapređenje elektronskog sistema za razduženje i zaduženje dozvola.

Traži se i povlaćenje iz procedure Zakon o potvrđivanju Sporazuma Srbije i Mađarske o drumskom prevozu putnika i stvari jer, kako se navodi, sadrži odredbe koje su suprotne interesima srpskih prevoznika, ali i srpske izvozne privrede.

Na sajtu poslovnog udruženja prevoznika navodi se da je mesto okupljanja vozila u Vojvođanskoj ulici u Surčinu, a da će protestna vožnja početi u 10 časova.

Na sajtu se navodi da će se vozila kretati trasom Vojvođanska, put ka aerodromu Nikola Tesla, Auto-put Zagreb – Beograd, Bulevar Arsenija Čarnojevića, Vladimira Popovića, Jurija Gagarina, Most na Adi, Vojvode Mišića, Savska, Savski trg, Karađorđeva, Bulevar vojvode
Bojovića, Dunavska, Klanički kej, Bulevar Despota Stefana, Mije Kovačevića, Ruzveltova, Dimitrija Tucovića, Batutova, Bulevar kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića, Auto-put Niš – Beograd, Most Gazela, nakon čega se vozila mogu uputiti ka izlazima iz Beograda.

Najavljeno je i da će u ponedeljak, 22. decembar u 13.30 biti održana konferencija za novinare u Medija centru.