Karađorđevići organizovali dobrotvorni koktel i aukciju za pomoć deci sa invaliditetom (FOTO)

Karađorđević
Promo

Lajflajn humanitarna organizacija na čelu sa pokroviteljkom Njenim Kraljevskim Visočanstvom Princezom Katarinom, upriličila je uspešan dobrotovorni koktel i aukciju u Londonu u cilju prikupljanja sredstava ipodizanja svesti o važnosti pomoći deci sa invaliditetom iz Srbije.

 

Aukcijske predmete – umetničke slike i haljine, donirali su srpski slikar Cile Marinković i poznata dizajnerka Roksanda Ilinčić.

Ovaj jedinstveni projekat koji predstavlja spoj umetnosti i humanosti zamisao je Alison,

ćerke Njihovih Kraljevskih Visočanstava i Danice Marinković, umetnice i ćerke Cileta

Marinkovića.

 

„Na početku želim da zahvalim svim humanim ljudima koji su se odazvali pozivu moje fondacije i Lajflajn humanitarne organizacije da pomognu ovaj veličanstveni projekat.

Zahvaljujem predstavnicima Lajflajn organizacije Patriši Fišer i Robertu Valentajnu, Britansko-srpskoj privrednoj komori, članovima odbora Vesni Petković, Jadranki Dervišević-Kitarić, Lazaru Vukoviću, Mariji Anđelković, Olgi Mikhajlovoj i Sindi Hristodulu, gospodinu Brentu Sandleru i supruzi, Sotebi i Vimens klubu, predstavnicima

medija, kao i mnogim kompanijama i volonterima koji su učinili ovaj događaj mogućim.

Zahvaljujući okupljanju uticajnih umetnika kao što su Cile Marinković i Roksanda Ilinčić, kao i uvezivanju sa značajnim partnerima iz Velike Britanije organizovali smo ovu prelepu izložbu i aukciju kako bismo pomogli našoj deci. Kada se povežu umetnost, dobrota i ljubav dobije se formula za humanost, formula za bolje i lepše sutra“, rekla je Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina.

 

Aukciji su prisustvovala i deca Njihovih Kraljevskih Visočanstava Princ Naslednik Petar, Princ Filip i Alison, dizajnerka Roksanda Ilinčić sa suprugom Filipom Buenom de Meskitom, slikar Cile Marinković sa suprugom i ćerkom, Nj.E. gospodin Ognjen Pribićević, ambasador Srbije u Velikoj Britaniji, Sir Pol Džadž, sa suprugom, predsednik Britansko-srpske privredne komore i patron „Kembridž Džadž biznis skul“, prof. Nadi Hakim, jedan od najpoznatijih hirurga na svetu koji je ovom prilikom Prestolonasledniku

Aleksandru poklonio njegovu portret skulpturu, Lejdi Forte, Lord Stivens, kao i brojne

druge ugledne ličnosti iz Srbije i Velike Britanije.loading...