Ko će prirasti MEKANOM SRCU: I Dušanu Vujoviću se sprema otkaz na mestu ministra finansija?

Nakon Saše Radulovića i Lazara Krstića, još jedan ministar koji je dočekan sa oduševljenjem, dobio je crveni karton. Da li ćemo ikada naći ministra koji će biti po volji premijeru?

Dušan Vujović sve češće odsustvuje sa posla jer ne uspeva da nađe balans između poslovnih i privatnih obaveza, što mu je već nekoliko puta zamereno iz vrha Vlade, piše Kurir.

Vujović, prema pisanju ovog lista, sve više vremena provodi na relaciji Beograd – Vašington jer mu supruga sa decom živi u američkoj prestonici, gde je zaposlena u jednoj svetskoj finansijskoj organizaciji.

– Vujović je do sada dobio nekoliko žutih kartona upravo zbog čestog odsustvovanja sa posla, ali on se oglušuje o ovakve sugestije i tera po svom. Kad je stigao poziv da bude ministar, dogovor je bio da upravo zbog takve porodične situacije napravi kompromis kako bi mogao da se u potpunosti posveti ministarstvu i izazovima u Vladi – priča izvor Kurira, dodajući da je kap koja je prelila čašu bila putovanje u SAD:

– Nedavni sastanak sa MMf u Vašingtonu, koji je ranijim ministrima trajao tri dana, njemu se produžio na više od dve nedelje. Ministri pre njega su, recimo, u Vašington išli u petak, a vraćali se u nedelju, što sa Vujovićem nije slučaj. Takođe, on je izglasan za ministra početkom avgusta, a iako je u to vreme bilo mnogo posla oko rebalansa budžeta, on je mirne glave ostavio obaveze po strani i otišao na odmor – zaključuje izvor ovog lista.

Podsetimo, pre sadašnjeg ministra finansija, prvi koji nije „odgovorio zahtevima”, bio je Saša Radulović. On je, doduše, sam podneo ostavku nakon što je uvideo da od sprovođenja njegovih ekonomskih reformi neće biti ništa.

Nakon njega, u fotelju u Nemanjinoj ulici zaseo je Lazar Krstić, koga je vladajuća garnitura primila sa oduševljenjem, sve dok se nije došlo do zaključka da je mladi Lazar pretvrdog srca u poređenju sa premijerovim, pa je tako i njegov paket reformskih mera bio previše agresivan za premijerovo meko srce.

 loading...