Kolovozi u Srbiji mestimično mokri

Saobraćaj na putevima u Srbiji danas se obavlja po mestimično mokrim kolovozima, zbog čega se vozačima savetuje da brzinu prilagode datim uslovima na putu uz veće odstojanje između vozila, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Zbog snega koji je padao u planinskim predelima Srbije, na području Ivanjice, Novog Pazara, Zlatibora, Kopaonika i Crnog Vrha vozače očekuju zimski uslovi vožnje, pa je saobraćaj je usporen.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila traju do 30 minuta. Zbog radova na terminalima na hrvatskoj strani, granični prelaz Bačka Palanka nije u funkciji za teretna vozila, a radovi će trajati do sredine 2014. godine.

Zabrana za šlepere i kamione važi i na putnim pravcima II-161 Jošanička Banja – Kopaonik, II-160 Aleksandrovac – Grčak – Drenska klisura, II-161 Brus – Brzeće, II-161 Kopaonik-Jaram, R-119a Kopaonik – Rudnica, R-225 Kraljevo – Goč i R-225 Stanišinci – Dobre vode (Goč).

Putari upozoravaju na odrone koji su i pored redovnog čišćenja i uklanjanja sa kolovoza česti i predstavljaju dodatnu opasnost u vožnji duž đerdapske i ibarske magistrale, kroz ovčarsko-kablarsku, grdeličku i sićevačku klisuru.

Na Koridoru 10 između Niša i Pirota, na deonici Čiflik-Staničenje, danas neće biti obustave saobraćaja, već će se saobraćaj obavljati uz naizmenično propuštanje vozila.

Do 15. marta 2014. u vremenskom periodu od 07.00 do 17.00 trajaće radovi na sanaciji klizišta, na delu auto-puta E-75 na Begaljičkom brdu, u smeru Beograd-Niš. Tokom radova za saobraćaj su zatvorene brza (preticajna) i vozna kolovozna traka.

U okviru radova na koridoru 10 na putu IA reda (auto-put E/75) između Vladičinog Hana i Vranja na deonici kod mesta Gramađe, vozila se kreću obilaznicom.

Na državnom putu između Pirota i Dimitrovgrada, na mostu preko reke Jerme kod Sukova, u toku su radovi, zbog čega je saobraćaj usporen i obavlja se prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji.

Zbog obavljanja radova na putu Zaječar-Knjaževac kod mesta Grljan, zatvoren je deo puta, a saobraćaj se obavlja zaobilaznim putem.