Kontroverzna studija: Tim naučnika tvrdi da je PEDOFILE moguće prepoznate po OVIM FIZIČKIM KARAKTERISTIKAMA

Igračka
Pixabay.com

Naučnici iz Kanade veruju da postoje fizičke razlike koje mogu pomoći u prepoznavanja osoba koje su sklone seksualnom zlostavljanju dece.

 

Prema njihovim tvrdnjama, takve osobe imaju deformisane uši i često su levoruki.

– Dokazi koji podržavaju neurorazvojnim osnovu pedofilije se stalno gomilaju. Dokažemo li da pedofilija ima biološku podlogu, vrlo rano, čak u prenatalnoj fazi, to će uticati na poboljšanje metoda lečenja za takvu grupu ljudi – kaže Fiona Dishniku, sa univerziteta Vindzor u Kanadi.

U istraživanju je učestvovalo 140 osoba koje su pokazali znake traume ili nezakonitog seksualnog ponašanja.

Stručnjaci su sa njima razgovarali o njihovoj seksualnoj istoriji i erotskim sklonostima. Potom su analizirali fizičke osobine ispitanika.

Rezultati upućuju da pedofili koji su učestvovali u istraživanju imali manje anomalije lica i glave od osoba koje nemaju takve sklonosti. Manje fizičke anomalije takođe mogu uključivati zakrivljen mali prst, treći nožni prst je duži od drugog i prevelik razmak između nožnog palca i drugog prsta, piše portal “Medical daily”.

Te anomalije se razvijaju dok je beba još u materici, a stručnjaci smatraju kako imaju veći uticaj na muški mozak.

Naravno, kažu naučnici, ovo ne znači da su sve osobe koje imaju neke od ovih osobina pedofili već je pre reč o spletu osobina i okolnosti od kojih su neke nastale još pre rođenja pojedinca, a koje na kraju mogu dovesti do njihovih devijantnih sklonosti.